Yard. Doç. Dr. Ahmet Tahir Dayhan: “Hz. Peygamber, Hadis ve Sünnet Olmadan Kur’an’ı Anlayamayız.”

Yard. Doç. Dr. Ahmet Tahir Dayhan: “Hz. Peygamber, Hadis ve Sünnet Olmadan Kur’an’ı Anlayamayız.”

DEÜ Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ahmet Tahir Dayhan öğrencilerimize hadisin ve sünnet-i seniyyenin önemini anlattı.

[caption id="attachment_4259" align="alignnone" width="595"] Ahmet Tahir Dayhan Öğrencilerimize Hadis ve Sünnetin Dinimizdeki Önemini Anlattı[/caption]

Kur’an-ı Kerim’i anlamanın hadis ve sünneti bilmekle mümkün olduğunu söyleyen Dayhan; “Örneğin, Mısırlı bir kıpti ihtida etmiş olsun. Ona Kur’an’ı verin.Acaba sünnet ve hadisi bilmedennasıl bir İslam çıkarabilir?” diyerekKur’an’ı açıklamanın ancak sünnet ile mümkün olduğunu vurguladı.

Kütüb-ü Sitte veya tis’a diye bilinen kitapların yazıldığı zamanlardaki hadis yolculuklarını anlatan Dayhan; Türklerin, hadislerin toplanması ve gelecek nesillere aktarılmasında büyük emekleri olduğunu vurguladı. Buhara, Semerkand gibi kutsal topraklara uzak diyarlarda yetişen hadisâlimlerinin, yıllarca ve kilometrelerce süren zorlu hadisyolculuklarında, kimi zaman anne-baba, kardeşleri gibi yakınlarının vefat etmesine rağmen bile onların yanlarında olamadıklarını; kimi zaman binekle, kimi zaman yaya yol alarak, bin bir zorluğa katlanarak, en sağlam kaynaktan hadislere ulaşmaya ve bizlere ulaştırmaya çalıştıklarını anlattı.

Konuşmasında Hz. Peygamber’in yasa koyuculuğunu ve açıklayıcı olarak gönderildiğini ayetlerle örneklendirerek anlatan Dayhan; Hz. Peygamber, onun sünneti ve hadis-i şerifler olmadan Kur’an’ın anlaşılamayacağını vurguladı.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun