Daru’l-Huffaz Yöneticisi Muhammed Ömer Hafızlıkla İlgili Bilgi Aldı

Daru’l-Huffaz Yöneticisi Muhammed Ömer Hafızlıkla İlgili Bilgi Aldı
Kestanepazarı hafızlık sistemindeki başarı, yurt içindeki birçok kuruluşun dikkatini çektiği gibi yurtdışındaki kuruluşların da dikkatini çekmeye devam ediyor. Yıl içerisinde çok sayıda heyetin ziyaret ederek Hafızlık Sistemi ve Kur’an eğitimiyle ilgili bilgi aldığı kurumu, son olarak Tanzanya Daru’l-huffaz Yöneticisi Muhammed Ömer ziyaret etti. Kestanepazarı Fidan Eğitim kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komisyonu Üyesi Akif Savaş organizesiyle gerçekleştirilen ziyarette, Mauritius Cumhuriyeti Türkiye Fahri Konsolosu, Afrika-Türk İnsiyatifi Yetkilisi Ahmet Kemal Öncü ve Tanzanya Daru’l-Huffaz Yöneticisi Muhammed Ömer’e Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Kurs Yöneticisi Şaban Küçük, Kestanepazarı İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Tevekkül Çobanlar ve Kestanepazarı Lise Yurt Müdürü Ali Koç’tan oluşan heyet Kestanepazarı’ndaki Hafızlık Sistemini anlattı.
Öğrencilerimizle Sohbet Ettiler
Tanzanya Daru’l-huffaz Yöneticisi Muhammed Ömer Kestanepazarı’ndaki Kur’an ve Hafızlık Sistemi’ni oldukça başarılı bulduğunu, buradaki sistemi ülkelerinde de uygulamaya çalışacaklarını ifade etti.  Öğrencilerimizle sohbet eden Ömer, kendi okullarında Mushaflarının olmadığını, ezberlenecek ayetlerin her gün hoca tarafından tahtaya kömürle yazıldığını ve öğrencilerin ertesi güne kadar o sayfayı tahtadan okuyarak ezberlediğini, okulun zemininde halı veya kilimin olmadığını ancak imkânsızlıklar içerisinde çok sayıda hafız yetiştirdiklerini öğrencilerimize anlattı. İmkânsızlıkları duyan öğrencilerimizin, anlatılanlardan oldukça etkilendikleri gözlendi.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun