Taner Önden, Kur’an Kursları Arası Güzel Okuma Yarışmasında Türkiye 2.’si Oldu

Taner Önden, Kur’an Kursları Arası Güzel Okuma Yarışmasında Türkiye 2.’si Oldu

Öğrencimiz Taner Önden DİB Kur’an Kursları Arası Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali’nde Kestanepazarı’nı başarıyla temsil ederek Türkiye 2.’si oldu.

Yozgat Çapanoğlu Büyük Camii’nde düzenlenen 17 yaş altı Erkek Kur’an Kursları Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali’nde vatandaşlar yedi bölgeden katılan ve bölgelerinde birinci olan öğrencilerin Kur’an tilavetlerini dinledi. Türkiye finaline halk büyük ilgi gösterdi.

Öğrenciler yarışmada kura sonucu çıkan sure ve ayetleri tilavet ederek, jüri üyelerinden tam puan almak için Kuran-ı Kerim’i en güzel şekilde okumaya gayret etti.

Kestanepazarı Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Mustafa Tipi ve Sadık Daştan da yarışmaya katılarak öğrencilerimize destek oldu.

[caption id="attachment_4910" align="alignnone" width="595"] Dereceye Giren Öğrenciler (soldan): Türkiye 3.'sü H. İbrahim Akgül, 2. Taner Kıran, 1. Abdulkadir Keskin[/caption]

Öğrencimiz Taner Önden Türkiye İkincisi Oldu

Yarışmada dereceye giren öğrenciler şöyle açıklandı;

1. Abdulkadir Keskin - Kahramanmaraş

2. Taner Önden - İzmir

3. Halil İbrahim Akgül - İstanbul

Yarışmaya katılan tüm öğrenciler hediyelerle ödüllendirildi. Yarışmada birinciye beş, ikinciye dört, üçüncüye üç ve diğer yarışmacılara da iki cumhuriyet altını takdim edildi.

Bu Yarışmalar Gelecek Nesiller İçin Örnek Teşkil Edecektir

Yarışma sonrasında bir açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir Dinç: “Önce öğrencilerimiz kendi ilerinde yarıştılar. Kurulan komisyonlarla dereceye giren öğrencilerimiz bölgede temsil edildiler. Daha sonra da bölgede birinci olan öğrencilerimiz Diyanet İşleri Başkanlığı'nda tekrar bir ön elemeden geçirilerek seçim yapıldı. O ön eleme neticesinde dereceye giren yedi öğrencimiz Türkiye Finali için buraya geldi. Burada işin ehli olan hocalarımızdan oluşan jürimiz gayet isabetli bir seçim yaparak dereceleri tespit ettiler. Bu yarışmalar ve yarışmacılar, gelecek nesiller için örneklik teşkil edecektir. Rekabet oluşturmak değil, teşvik oluşturmak amacıyla yapılan yarışmalardır bunlar.” dedi.

[caption id="attachment_4964" align="alignnone" width="595"] DİB Kur'an Kursları Arası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye II.'si Taner Önden ve Hocası Kestanepazarı Merkez Kur'an Kursu Yöneticisi Mustafa Tipi[/caption] [caption id="attachment_4963" align="alignright" width="220"] Türkiye II.'si Taner Önden[/caption] [caption id="attachment_4965" align="alignleft" width="250"] Taner Önden[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun