Şehit ve Gazilerimizin Ruhları İçin Kur’an-ı Kerim ve Dua Programı Yapıldı

Şehit ve Gazilerimizin Ruhları İçin Kur’an-ı Kerim ve Dua Programı Yapıldı
Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği, Karabağlar Müftülüğü ile birlikte Yeşilyurt Ulu Camii’de 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma ve Kur’an Ziyafeti programı gerçekleştirdi. Cuma namazı öncesi yapılan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, dünya ve Türkiye dereceleri olan kurra hafız hocalarımız ile hafız öğrencilerimiz yaptıkları Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle büyük beğeni topladı. Camii cemaatinden Hakk’ın rahmetine kavuşan merhum Nurullah Aktaş’ın evlatları; Adnan, Baki ve Etem Aktaş’ın destekleriyle yapılan, Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış ve Yeşilyurt Ulu Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı program Karabağlar Müftüsü Fahri Tüfekçioğlu’nun şehit ve gazilerimizin ruhları için yaptırdığı dua ile son buldu. KUR’AN TİLAVETLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ Yeşilyurt Ulu Camii’de, Cuma namazı öncesi vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve sunuculuğunu Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Yurt Yöneticisi Halil Taşcı’nın üstlendiği programın açılış Kur’an-ı Kerim’ini Karabağlar Müftülüğü Yeşilyurt Ulu Camii Müezzin Kayyımı Hafız Nuri Zararsız okudu. Aynı zamanda Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Fahri Öğreticisi olan Hafız Nuri Zararsız’ın ardından, vaaz kürsüsüne çağrılan öğrencilerimizden Hafız Ömer Baydar İnsan Suresi 30-36 ayetlerini okudu. Ardından vaaz kürsüsüne gelen öğrencilerimizden Hafız Yunus Emre Karcı Fussilet Suresi 30-36 ayetlerini okudu. Kestanepazarı’nın Türkiye derecesi olan öğrencilerinin ardından vaaz kürsüsüne gelen İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Hafız Ahmet Şamil Ok, Mümin Suresi 7-9 ayetlerini ve Duhan Suresi 1-8 ayetlerini birlikte okudu. Hafız Ahmet Şamil Ok hocamızın ardından vaaz kürsüsüne çıkan Konak Müftlüğü Kestanepazarı Merkez Kur’an Kursu Yöneticisi Kurra Hafız Sadık Daştan hocamız da Teğabün Suresi 11-18 ayetlerini okudu. Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu hocalarından Hafız Salih Sevinç ise İsra Suresi 36-39 ayetlerini okurken, ardından kürsüye gelen Karabağlar Müftülüğü Mevlana Camii imam Hatibi Hafız Fahri Aktaş Ahzap Suresi 38-48 ayetlerini okudu. DÜNYA DERECELİ HAFIZLAR GÖNÜLLERİ FETHETTİ Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu hocalarından 2003 yılı Hafızlık Yarışması Dünya Üçüncüsü Hafız Yasin Uslu’nun Kur’an Tilaveti’nin ardından vaaz kürsüsüne davet edilen 2019 yılı Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Dünya İkincisi Hafız Enes Kaput Zuhruf Suresi 82-89 ayetlerini okudu. Birbirinden güzel okuyuşlarıyla hocalarımız vatandaşların gönüllerini fethetti. MÜFTÜ TÜFEKÇİOĞLU ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ İÇİN DUA ETTİRDİ Kur’an-ı Kerim Tilavetleri’nin ardından vaaz kürsüsüne çıkan Karabağlar Müftüsü Fahri Tüfekçioğlu, Cuma namazı vaktinin gelmesi ile programın kapanışını tüm şehit ve gazilerimizin ruhları için okunan hatm-i şeriflerin duasını yaptırarak gerçekleştirdi.

Programın sunuculuğunu Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Yurt Yöneticisi Halil Taşcı gerçekleştirdi.

Programın açılış Kur’an-ı Kerim’ini Karabağlar Müftülüğü Yeşilyurt Ulu Camii Müezzin Kayyımı Hafız Nuri Zararsız okudu.

Hafız Ömer Baydar İnsan Suresi 30-36 ayetlerini okudu.

Hafız Yunus Emre Karcı Fussilet Suresi 30-36 ayetlerini okudu.

 

İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Hafız Ahmet Şamil Ok, Mümin Suresi 7-9 ayetlerini ve Duhan Suresi 1-8 ayetlerini birlikte okudu.

Konak Müftlüğü Kestanepazarı Merkez Kur’an Kursu Yöneticisi Kurra Hafız Sadık Daştan hocamız da Teğabün Suresi 11-18 ayetlerini okudu.

Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu hocalarından Hafız Salih Sevinç İsra Suresi 36-39 ayetlerini okudu.

Karabağlar Müftülüğü Mevlana Camii imam Hatibi Hafız Fahri Aktaş Ahzap Suresi 38-48 ayetlerini okudu.

 

Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu hocalarından 2003 yılı Hafızlık Yarışması Dünya Üçüncüsü Hafız Yasin Uslu

2019 yılı Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Dünya İkincisi Hafız Enes Kaput Zuhruf Suresi 82-89 ayetlerini okudu

Kur’an-ı Kerim Tilavetleri’nin ardından vaaz kürsüsüne çıkan Karabağlar Müftüsü Fahri Tüfekçioğlu, Cuma namazı vaktinin gelmesi ile tüm şehit ve gazilerimizin ruhları için okunan hatm-i şeriflerin duasını yaptırarak programın kapanışını gerçekleştirdi.

 

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun