İzmirliler Kadir Gecesi’ni Konak Meydanı’nda İhya Etti

İzmirliler Kadir Gecesi’ni Konak Meydanı’nda İhya Etti

İzmir İl Müftülüğü organizesiyle, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi başta olmak üzere Kestanepazarı Eğitim Kurumları’nın da bulunduğu çeşitli Kurum, Kuruluş ve STK’ların desteği ile gerçekleştirilen, “Seccadeni Al, Konak Camii’ne Gel - Kadir Gecesini Birlikte İhya Edelim” sloganıyla düzenlenen Kadir Gecesi Özel Programına binlerce kişi katıldı.

Kanal 35’ten canlı olarak yayınlanan program, Ankara Kocatepe Camii Müezzin - Kayyımı Furkan Tıraşçı’nın Kur’ân-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde Hisar Camii Müezzin – Kayyımı Muhammed Emin Ayaz’ın akşam ezanını okuması ve iftar duasını yapmasıyla iftar yemeği yenildi. İftar yemeğinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, meydanı dolduran kalabalığa akşam namazını kıldırdı.

Gece boyunca, İstanbul Maltepe Cumhuriyet Camii İmam–Hatibi Selim Yıldız, İstanbul Maltepe Camii Emekli İmam–Hatibi Nihat Olgun, Ankara Kocatepe Camii Müezzin–Kayyımı Furkan Tıraşçı, Ankara Kurtuluş Camii İmam–Hatibi Mehmet Atıcı, İzmit Darıca Kur’an Kursu Öğreticisi Süleyman Sefer Başkan, Çiğli Merkez Camii Müezzin-Kayyımı Vedat Özarpacı, Balçova Yeşil Camii İmam–Hatibi Ahmet Yüksel ve Kestanepazarı Kur’ân Kursu Öğreticisi Mesut Güner hocalarımız tarafından Kur'ân-ı Kerim, Mevlid-i Şerif, kasideler ve ilahiler okundu. İzmir Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Topluluğu ise Hasan Küçük yönetiminde icra ettikleri eserlerle dikkat çekti.

Teravih namazı, Beşikçioğlu Camii İmam-Hatibi Adem Uran’ın duasının ardından 23.45'te Hatay Erkek Kur’an Kursu Öğreticisi İbrahim Eker tarafından yine aynı meydanda kıldırıldı.

İzmir Saat Kulesi önünde ilk defa yapılan ve tarihe geçen Kadir Gecesi programı, teravih namazının kılınmasının ardından sahura kadar yine Kur’ân-ı Kerim ziyafeti, ilahi ve kasideler ile devam etti. Sahurun yapılmasının akabinde Kestanepazarı Kur’ân Kursu Öğreticisi Mesut Güner’in tesbih namazı kıldırması ile program sona erdi.

Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören programın her yıl tekrarlanması bekleniyor.

Kaynak: http://www.izmirmuftulugu.gov.tr/index.php?i=3571

[caption id="attachment_7851" align="alignnone" width="600"]İzmirliler Kadir Gecesinde  Konak Meydanında Buluştu İzmirliler Kadir Gecesinde Konak Meydanında Buluştu[/caption] [caption id="attachment_7852" align="alignnone" width="600"]Seccadesini Alan İzmirliler Konağa Akın Etti Seccadesini Alan İzmirliler Konağa Akın Etti[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun