Öğrencilerimiz Uygulamalı Derslerle Mesleki Yeterliliklerini Artırıyor

Öğrencilerimiz Uygulamalı Derslerle Mesleki Yeterliliklerini Artırıyor

Lise yurdu öğrencilerimiz mesleki tatbikatlar kapsamında geleceğe hazırlanıyor.

Yrd. Doç. Dr. Rahim Tuğral’ın imamlık müezzinlik kitabı referans alınarak, yapılan uygulamalar, Kestanepazarı öğrencilerinin mesleki bilgi ve yeteneklerini arttırma amacıyla düzenleniyor.

[caption id="attachment_1971" align="alignnone" width="595" caption="Öğrencilerimiz Kefenleme Tatbikatında Mesleki Bilgilerini Arttırmanın Yanı Sıra, Hayat ve Ölüm Arasındaki İnce Çizgiyi de Kavrama Fırsatı Yakaladı"][/caption]

Öğrencilerimiz 1 hafta süren programda, imamlığın şartları ve imamete ehil olma, cemaat namazları; Cuma, teravih, vitir ve cenaze namazı, cenaze kefenleme, ezan, kamet, sala okuma ve vaaz verme, namaz sonrası dualar ve tesbihatta dikkat edilecek hususlar konularında eğitim gördü.

Meslek bilgisi derslerine; İbrahim Ceyhan, Rıdvan Kırkağaç, Süleyman Süngü, Emin Arıkan, Hüseyin Yavaş, Durmuş Akkan, Musa Şenol, Selçuk Satılmış, Ramazan Koç, Muhammet Karabacak ve Sırrı Özdemir gibi İzmir’in önde gelen vaiz, Kur’an Kursu Öğretmeni, imam-hatip ve müezzin-kayyımları girdi.

[caption id="attachment_1970" align="alignnone" width="595" caption="Öğrencimiz Abdullah Kuluç'un Cuma Namazı Tatbikatinden Bir Kare"][/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun