Kurucularımızdan Hacı Nuri Sevil Kabri Başında Dualarla Anıldı

Kurucularımızdan Hacı Nuri Sevil Kabri Başında Dualarla Anıldı
Kestanepazarı Derneği ve Fidan Eğitim Kurumları Derneği kurucu üyelerinden Hacı Nuri Sevil kabri başında gerçekleştirilen programla vefatının 40. yıldönümünde anıldı.

Anma programına merhumun yakınları, akrabaları ve sevenlerinin yanı sıra Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman ve Halkla İlişkiler Memuru Bilal Arı, Kur’an Kursu hocalarımız ve öğrencilerimiz katıldı. Programda Kur’an tilavet edildi. Kestanepazarı hafızları tarafından okunan hatimlerin duası yapıldı. Programda merhumun amel defterinin kapanmadığı ve bıraktığı güzellikler Kur’an’a hizmet ettiği müddetçe de kapanmayacağı ifade edildi.

[caption id="attachment_3816" align="alignnone" width="595"] Kurucularımızdan Nuri Sevil Kabri Başında Dualarla Anıldı[/caption]

Hacı Nuri Sevil (1889 – 1973)   

Hayatını hizmete adamış olan Hacı Nuri Sevil aslen Manisa/Turgutlu doğumludur. Sevil, Memleketinde bulunan Samiye-Nuri Sevil İlköğretim Okulu, Turgutlu Devlet Hastanesi gibi kamu yararına hizmet eden birçok yapıyı hayata geçirmiştir.

Nuri Sevil, son derece dürüst, doğru, çalışkan, yardımsever bir kişi olarak çevresinde sevilip, sayılan bir kişi olmuştur.

Yakın çevresi tarafından “Eğitim Gönüllüsü” olarak adlandırılan Sevil, Kur’an hizmetinin yanı sıra; iş kurmak isteyen, evlenmek isteyen, ev sahibi olmak isteyenlere de yardım elini uzatmaktan geri kalmamıştır.

[caption id="attachment_3815" align="alignnone" width="595"] Hacı Nuri Sevil'i Yakınları ve Sevenleri Vefatının 40. Yılında da Yalnız Bırakmadı[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun