Kur'an Kursu Hafız Adayı Öğrencilerimize Müze, Agora Ve Kadifekale Gezisi Düzenlendi

Kur'an Kursu Hafız Adayı Öğrencilerimize Müze, Agora Ve Kadifekale Gezisi Düzenlendi

Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur'an Kursu 5.sınıf hafız adayı öğrencilerimize Konak Oyun ve Oyuncak Müzesi, Etnografya Müzesi, Agora ve Kadifekale gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizden 64 öğrenci geziye katıldılar. Gezi faaliyeti öğrencilerimizin ders öğretmenleri, eğitim koçları ve rehber eşliğinde gerçekleşti.

Gezi Konak Varyant'ta bulunan Oyun ve Oyuncak Müzesi ile başladı. Öğrencilerimizin ilgisini eskiden oynanan oyuncaklar daha çok çekti. Buradan İzmir Etnografya müzesine geçildi. Etnografya Müzesinde tarihi eczane, keçecilik, nalıncılık, tenekecilik, çömlek çarkı, saraciye, deve güreşleri, halk oyunları, efe giysileri, para keseleri, sedef eşyalar, cam işlemeleri, gelin odası, oturma odası, sünnet odası, mutfak malzemeleri, gelin başları, kadın süs eşyaları, Osmanlı Devri Sikkeleri, el yazması kitaplar ve yazı takımları gibi birçok vitrini ziyaret ederek bilgi aldılar.

Agora bölgesine giden öğrencilerimiz burada bulunan yıkıntılar, medeniyetler ve Yukarı Kal-a Camii hakkında bilgi aldı. Öğrencilerimiz Yukarı Kal-a Camii hakkında "Evliya Çelebi 1671 yılında İzmir'i ziyareti sırasında Kadifekale'ye de uğramış olup, bu camiden "mamur bir cami" diye bahsedildiğini öğrendiler. Öğrencilerimiz öğle yemeğini Agora harabelerinde yedikten sonra Öğle Namazını Konak Müftülüğü Hava Şehitleri Camiinde kıldılar.

Kadifekale gezisi ile son bulan gezide, öğrencilerimiz Kadifekale'nin Aydınoğlu Mehmet Bey tarafından, 1317 yılında Bizans'tan alarak fethettiğini ve 700 yıldan beri bu kalede olduğumuzu öğrendiler.

Gezi faaliyetini organize eden Yurt Müdürlüğü ders öğretmenlerine, emeği geçenlere ve faaliyetin gerçekleşmesini sağlayan Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği yönetimine teşekkür etti. 

Öğrencilerimiz geziden son derece mutlu oldular ve bol bol hatıra fotoğrafı çekildiler.

 2

4

5

6

7

8

 

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun