Kestanepazarı’ndan Buca Kazazedelerine Manevi Destek

Kestanepazarı’ndan Buca Kazazedelerine Manevi Destek
Kestanepazarı hafızları, İzmir Buca’dan yola çıkarak Muğla-Marmaris karayolundaki feci kazada hayatını kaybedenler için düzenlenen merasime katıldı. Genç hafızlar hayatını kaybeden anneler için Kur’an okuyup dua etti.
Kestanepazarı Öğrencilerinden Merhumelere Hatim
Marmaris karayolu Sakar Geçidi'nde meydana gelen ve 24 kişinin hayatını kaybettiği kazazedelerin mahallesinde bulunan Yaylacık Camii’nde dün ikindi namazı öncesi tören düzenlendi. Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman, Kur’an Kursu Yöneticisi Şaban Küçük ve Kurs Hocası İsa Özgen ile birlikte hafızlık eğitimi alan on beş öğrenci Kur’an-ı Kerim’i hatmetti. İkindi namazı sonrası devam eden programda Buca Müftüsü Muharrem Gül okunan hatimlerin duasını yaptı.
Başkan Dayhan Başsağlığı Diledi
Yaşanan kazanın ardından derin üzüntü yaşadıklarını dile getiren Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan, “Merhumelerin ailelerine manevi destek olmak Kestanepazarı’nın milli borcudur. Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Üzerimize düşen en önemli işi yaparak vatandaşlarımız için dua etmeye devam edeceğiz” dedi.
Olayın Geçmişi
Anneler Günü gezisi için Buca Yaylacık’tan yola çıkan kadınları taşıyan midibüs, Sakar Geçidi'nde iddiaya göre frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkarak yaklaşık 30 metreden şarampole yuvarlanması sonucu 24 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun