Kestanepazarı‘nda Kurban Kesim Hizmetleri

Kestanepazarı‘nda Kurban Kesim Hizmetleri

 Kurumumuz Kestanepazarı'nda kesilen bütün kurbanlar; Kur'an Kurslarımızda ve lise yurdumuzda kalan yaklaşık 600 ücretsiz, yatılı öğrencimizin yıllık et ihtiyacını karşılamada kullanılmaktadır. Ayrıca 2007 yılından itibaren başladığımız Sosyal Yardım Faaliyetlerimizle, İzmir'de bulunan yardıma muhtaç vatandaşlarımıza da belirli miktarlarda et dağıtıyoruz.

1- Vekâlet Yoluyla Kurban Bağışı

Kurumumuz Kestanepazarı'na vekâlet vererek Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen yardımsever vatandaşlarımız, Kemeraltı'nda bulunan (Kestanepazarı Camii avlusundaki) dernek merkezimize ya da Hatay A Blok yurdumuz bahçesindeki “Kestanepazarı Kurban Hizmetleri Bürosu”na müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu iki merkezimize gelme imkânı olmayan kardeşlerimiz ise 0232 425 10 25 numaralı telefonlardan bizimle irtibata geçerek, bağış işlemlerini gerçekleştirebilirler.

 

Dernek merkezimize ya da Hatay A Bloktaki “Kestanepazarı Kurban Hizmetleri Bürosu”na gelen yardımseverlerimiz, buradaki görevlilerimiz aracılığıyla canlı kurban bağışlarını gerçekleştirebilirler.

Kurban bağışı karşılığında yardımseverimize verilen makbuzlarda, yardımsevere ayrılmış olan kurbanlığın numarası yazılı olacaktır.

Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Sistemi'yle kurumumuza kurban bağışlayan kardeşlerimizin kurbanlıkları, -en geç kurbanını bağışladığı günün akşamına kadar- gerekli numaralama işlemleri tamamlandıktan sonra ilgili bölümlere ayrılmaktadır.

Kurumumuza vekâlet yoluyla kurban bağışlayan yardımseverlerimiz, istemeleri halinde Kurban bayramı öncesi, “Kestanepazarı Kurban Kesim Hizmetleri Bürosu”na gelerek, kendileri için ayrılmış olan kurbanlıkları görebilirler.

(Bağışçılarımıza; öğrencilerimiz tarafından sevilerek daha fazla tüketilen, büyükbaş hissesine katılmalarını öneriyoruz.)

Kurumumuza Büyükbaş Hissesi bağışlamak isteyen yardımsever kardeşlerimizden, 7'şerli gruplar oluşturarak, bağışçılarımız adına vekâleten kurbanlarını kesiyoruz.

2- Kurban Kesim Esnasında Bizzat Başında Bulunmak İsteyen Yardımseverlerimizin Kurban Bağışı

Kesim anında kurbanının başında bulunmak isteyen yardımsever kardeşlerimiz, kurban bağışı için mutlaka A Blok yurt bahçemizdeki “Kestanepazarı Kurban Hizmetleri Bürosu”na müracaat etmeleri gerekmektedir.

Kesim anında kurbanının başında bulunmak isteyen kardeşlerimiz, büroda bulunan görevlilerimizin yardımıyla kurban bağışlarını gerçekleştirirler. Seçilen kurbanlık, görevlilerimizi tarafından numaralanacak ve ilgili bölüme ayrılacaktır.

Bağış esnasında verilen makbuzlarının üzerinde, kurbanının numarası yazılı olacaktır.

Kurbanını bağışlama, numaralama ve makbuzun alınması işlemleri bittikten sonra işleminiz tamamlanmış olacaktır.

Artık kurbanlıklarınızı gönül rahatlığıyla, Kurban Bayramının 1. günü kesim anına kadar  Kestanepazarı'na emanet edebilirsiniz.

Kurban Bayramı 1. Günü

(Kurban kesimi, Kurban bayramı Namazından hemen sonra başlamaktadır.)

Kesim esnasında kurbanının başında bulunmak isteyen yardımsever kardeşlerimizin Kurban Bayramının 1. günü yapması gereken ilk iş, “Kestanepazarı Kurban Hizmetleri Bürosu”ndan “Kurban Kesim Sırası” almak olacaktır.

Kurban kesim işlemi, 50 ya da 60'arlı gruplar halinde gerçekleştirilmektedir.

Kurban kesim sırası, “Kestanepazarı Kurban Hizmetleri Bürosu”ndan alacağınız “Kurban Kesim Sırası”na göre ilerleyecektir.

Kesim sırası yaklaşan bağışçılarımız, görevlilerimizin yardımıyla kurbanlıklarını, kesim yeri önüne yaklaştırarak, sıraya girmelidirler.

Kesim sırası gelen bağışçılarımız, görevlilerimiz tarafından kesim yerine alınacaktır.

Sırası gelen bağışçılarımız, kurbanlarını vekâlet vererek kasaplarımıza kestirebilirler.

Bağışçılarımız, dilerse kurumumuza bağışladığı kurbanından, tadımlık olarak bir parça et alabilir. (Bağışlamış olduğunuz küçükbaşlardan kol, but ve ciğerlerin yanı sıra dilerseniz kurbanınızın boydan yarısını alabilirsiniz.)

Sakatat ve parça et almak isteyen bağışçılarımız, isteklerini görevlilerimize belirterek paket ettirebilirler.

Almak istediğiniz parça et ve sakatatların paketleme işlemi tamamlandıktan sonra, kurban kesim işleminiz tamamlanmış olacaktır.

Mevlâ kurbanınızı kabul eylesin. Afiyet olsun

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun