Kestanepazarı’nda Hafızlık Paneli Gerçekleştirildi

Kestanepazarı’nda Hafızlık Paneli Gerçekleştirildi

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’nin İzmir Hatay’daki Eğitim Kampüsü’nde yer alan Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu tarafından Hafızlık Paneli düzenlendi. Karabağlar İlçe Müftüsü Feyyaz İdin’in de katıldığı panelde, kurs ve yurt yöneticisi ile hafızlık hocaları, Kur’an kursu öğrencilerine hafızlığın gereklilikleri ile faydalarını anlattı.

HAFIZLIK İÇİN GEREKLİ HUSUSLAR VE FAYDALARI ANLATILDI
Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu ek binasında bulunan sinema ve sergi salonunda, Karabağlar Müftüsü Feyyaz İdin, Kurs Müdürü Şaban Küçük, Kurs hocaları Kurra Hafız Mesut Güner, Yasin Uslu, Fatih Gülpamuk, Ahmet Aşkın, İsa Özgen, Bayram Güzelhan ve Fatih Muslu’nun katılımıyla yapılan Hafızlık Paneli, Yurt Yöneticisi Halil Taşcı’nın organizesinde gerçekleşti. Panelde öğrencilere hafızlık için olması gereken kabiliyetlerin neler olduğu, hafızlığın dünyalık ve ahretlik faydaları ve hafızların şefaatçi olması konusunun ne olduğu anlatıldı. Ayrıca hafızlık için Kur’an-ı Kerim’i okuma süresinin ne kadar olması gerektiği ile ilgili bilgi de verilen panelde, hafızlıkta odaklanmanın önemi ve hafızlığın akademik başarıyı artırmaya olan etkisi ile hafızlığın nasıl korunması gerektiği üzerine de detaylı bilgi verildi.

İLÇE MÜFTÜSÜNDEN BAŞARI DİLEĞİ
Panelin açılış konuşmasını yapan Karabağlar İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, sözlerine içerisinde bulunduğumuz 3 ayların tüm insanlığa hayırlı olmasını dileyerek başladı. Konuşmasında Ramazan ayının en büyük ve en güzel özelliğinin Kur’an ayı olmasına vurgu yapan Müftü İdin, “Hafızlık ancak nasip işidir. Allah’ın nasip ettiği herkes hafız olur” dedi. Konuşmasının sonunda tüm öğrencilere başarı dileğinde de bulunan Müftü İdin, ayrıca öğrenciler ile birlikte Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Onursal Başkanı Hasan Dayhan’a 1 Fatiha 3 İhlas okuyup acil şifa dileğinde bulundu.

HAFIZLIK İÇİN ÇOK ZEKİ DEĞİL ÇOK ÇALIŞKAN OLMAK GEREKLİ
Müftü İdin’den sonra öğrencilere seslenen Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Müdürü Şaban Küçük, hafızlık eğitimi ile ilgili öğrencilere detaylı bilgi verdi. Hafızlık eğitiminin tüm süreçlerini detaylı bir şekilde öğrencilere aktaran Müdür Küçük, hafız olabilmenin sırrının çok zeki değil, çok çalışmaya bağlı olduğuna vurgu yaptı. Hafızlık için en gerekli kavramların sabır, tutku ve ihlas olduğunu da dile getiren Müdür Küçük bu kavramların gerekliliğini teker teker örneklerle öğrencilere anlattı.

Programın sonunda Karabağlar Müftüsü Feyyaz İdin, yapılan programın çok faydalı olduğunu belirterek gerçekleştirilen panel için tüm katılımcılara teşekkür ederek katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.


Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun