KESTANEPAZARI’NDA EĞİTİM

KESTANEPAZARI’NDA EĞİTİM
Türkiye’nin ve İzmir’in güzide eğitim kurumlarından Kestanepazarı’na öğrenci kaydı nasıl yapılır? Öğrenciler Kestanepazarı’nda eğitim hayatına nasıl devam eder? Kestanepazarı ile ilgili bilmek istediğiniz her şey bu haberimizde… Kestanepazarı’nda okumak isteyen öğrenciler için kayıt zamanı önceden internet üzerinden duyurulur. Öğrenci alımları 4. sınıfı ve 8. sınıfı bitiren öğrenciler arasından yapılır. Kestanepazarına müracaat eden öğrenciler ortalama 45 gün süreyle yaz kurslarına alınır. Öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı’nın müfredatı yanında edep dersleri ve alıştırma programları uygulanır. Ayrıca öğrencilere diğer dersleri ile ilgili testler uygulanır. Bu testlerde öğrencilerin Fen, Matematik ve Türkçeyi anlama kabiliyetleri yanı sıra görsel ve işitsel zekaları, yetenekleri dikkat kabiliyetleri değerlendirilir. Son yapılacak mülakatta bütün bu sonuçlar değerlendirilerek öğretim görüşü de alınarak yatak kapasitemize göre öğrenci alımı yapılır.
  1. sınıfa geçen öğrencilerin Kestanepazarı İmam Hatip Ortaokulu’na kayıtları yapılır. Bu öğrenciler proje sınıflarına yerleştirilir. Öğrenciler Kur’an kursu eğitimi yanında imam hatip ortaokuluna devam ederler. İmam hatip ortaokulunda öğrencilerin başarılı olması için desteklemeler yapılır. Öğrenciler mart ayı başına kadar 3 defa komisyon neticesiyle sınav edilir. Sınavın son aşamasında nisan ayı itibarıyla öğrenciler “Hafız öğrenciler” ve  “Yüzüne öğrenciler” şeklinde ikiye ayrılır.
Bu süreç sonrası okulların kapanmasıyla hafız öğrenciler eğitimlerine devam ederler. 6. sınıfa geçen öğrenci resmi dilekçe ile kaydı dondurulur ve öğrencinin 1 yıl içinde hafızlığının bitirilmesi sağlanır. 6. sınıf öğrencileri sınıf geçme programı için ek ders, test çözme ve etüd programına alınarak öğrencinin başarı ile 6. Sınıfı geçmesi ve belgelerini alması sağlanır. Kur’an kurslarından mezun olan öğrenciler Kestanepazarı’nın lise yurdunda eğitim öğretimine devam eder. Öğrenciler İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne kayıt edilir. Bu bölümde öğrencilere okul derslerinde yardımcı etüt programları yapılarak başarılı olmaları sağlanır. Ayrıca üniversiteye hazırlık programları ile desteklenerek öğrenciler üniversiteye hazırlanır. Bu bölümde öğrencileri geliştirici ve destekleyici Kur’an, fıkıh, tefsir gibi dersler etüt edilir. Öğrencilerin lise derslerinin başarılı olması yanında manevi olarak desteklenmesi sağlanır. Liseden mezun olan öğrenciler arzu edenler aynı alanda bulunan Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesi’ne, başka fakültelere ve alan dışı üniversitelere yerleşerek eğitimlerine olanak takip edilir. Öğrenci gelişiminde sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerle desteklenir. Bütün öğrencilerimize haftalık, aylık ve yıllık faaliyetler düzenlenir. Öğrenciler futbol, basketbol, tenis, satranç gibi sporlarını yapabildiği gibi organize edilen turnuvalar coşkuyla başlar ve coşkuyla biter. Öğrenciler alıştırma programları zamanında stres gezileri yapılır. Öğrenciler haftalık yapılan ikramlı sohbetlerle manevi gelişimleri sağlanır. Öğrenciler İzmir içi gezilerinde Kadifekale, Efes, Selçuk, Agora, İnciraltı ve Teleferik’e götürülürken, şehir dışı gezilerde İstanbul, Çanakkale, Bursa ve Konya gibi şehirleri gezme ve ziyaret etme imkanı bulur. Öğrenciler Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan çeşitli yarışma, panel ve seminer gibi programlarla desteklenir ve teşvik edilirler. Yapılan tiyatro ve skeç çalışmalarıyla öğrencilere stres attıracak, milli ve manevi gelişimlerini sağlayacak programlar yaptırılır. Her blokta yapılan bilgisayar laboratuvarlarında öğrenciler hem ders çalışmaları hem de eğlenmek için oyun programlarını kullanabilmektedirler.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun