Kestanepazarı’na Tilavet Kategorisinde Dünya İkinciliği

Kestanepazarı’na Tilavet Kategorisinde Dünya İkinciliği

Kestanepazarı’na Tilavet Kategorisinde Dünya İkinciliği Kestanepazarı Mezunu ve Fahri Hocası olan Karabağlar Müftülüğü Esendere Camii Müezzin-Kayyımı Enes Kaput, Hırvatistan’da gerçekleşen 26. Uluslararası Avrupa Kur'an Yarışmasında, “Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma (Tilavet)” kategorisinde, dünya ikinciliği elde etti. Kestanepazarı öğrencilerine fahri hocalık yapan Mezunu Enes Kaput’un başarısı tüm Kestanepazarı Ailesi’ne haklı gurur kaynağı oldu.

Kestanepazarı mezunu olan ve Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu’nda fahri hocalık yaparak imanlı nesillerin yetişmesinde çaba sarf eden Karabağlar Müftülüğü Esendere Camii Müezzin-Kayyımı Enes Kaput, ülkemizi temsilen 26. Uluslararası Avrupa Kur'an Yarışması’na katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan Din Görevlileri Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye birincisi de olan Enes Kaput, Hırvatistan’ın başkenti Zagrep’deki yarışmada Tilavet kategorisinde dünya ikinciliği kazanarak ülkemizin ve Kestanepazarı ailesinin gururu oldu.

YARIŞMANIN YAPILDIĞI TEK GAYRİMÜSLİM ÜLKE
Zagreb Müftüsü Aziz Hasanoviç, yarışmanın 1988'de kurulduğunu ve dünyada dördüncü, ancak Müslüman olmayan bir ülkede düzenlenen tek Kur’an-ı Kerim Hafızlık ve Tilavet yarışması olduğunu belirterek, böylesine güzel bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı çok memnun olduklarını dile getirdi.

“GÜZEL TİLAVETİN SIRRI GÜZEL DİNLEMEKTİR”
Esendere Camii müezzin kayyımlığı dışında Kestanepazarı Kur’an Kursu’nda fahri hocalıkta yapan Enes Kaput, Kur’an-ı Kerimi güzel okumanın en önemli sırrının üstatları can kulağı ile dinlemekte gizli olduğunu dile getirdi. Kendi öğrencilerine de sürekli olarak imkânları oldukça kayıtlardan ünlü üstatları dinlemeleri ve kulaklarını doygunluğa ulaştırmalarını tavsiyesinde bulunduğunu dile getiren Kaput, “Uluslararası yarışmalarda Tilavet alanında iki tavır vardır. Bunlar İstanbul ve Arap tavrı olarak adlandırılır. Genelde uluslararası yarışmalarda jüriler Arap tavrını daha çok tercih eder ve benimser ama ben hep İstanbul tavrını tercih etmişimdir. Bu tavırlar arasında mahreçler ve harflerin okunuşu biraz fark eder. Örneğin “Vav” sesi İstanbul tavrında daha yumuşak ve ince okunurken Arap tavrında biraz daha kalın telaffuz edilir. Ben bu yarışmada da dünya ikinciliğini Allah’ın izni ile İstanbul Tavrı ile kazandım” dedi.

TÜRKİYE’YE İKİ DERECE BİRDEN
Zagrep Camii’nde yapılan yarışmanın “15 Yaş Altı Hafızlık” kategorisinde Türkiye’den Esad Gökçe, birinci olurken, Belçika’dan Redouane Aboulakil ikinci, Irak’tan Huzaife Al Azawi ise üçüncü oldu.

HAFIZ ENES KAPUT
Aydın Sultanhisar’da görevli Emekli İmam Kemal Kaput’un oğlu olarak 1992 yılında dünyaya gelen Hafız Enes Kaput, 8 yıllık temel eğitimini tamamladıktan sonra 2006 yılında Kestanepazarı ailesine dahil oldu. Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Öğreticisi İbrahim Eker Hocamızdan hafızlık eğitimi alarak 2009 yılında hafızlık belgesi almaya hak kazanan Enes Kaput, Millî Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfımızın himayesinde İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2013 yılında mezun oldu.

Mezun olduğu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nda göreve başlayan Hafız Enes Kaput, Kütahya Çavdarhisar Avşar Köyü’ne İmam Hatip olarak atandı. Mezunumuz Hafız Enes Kaput 2016 yılından itibaren de Karabağlar Müftülüğü Esendere Camii Müezzin Kayyımı olarak görevine devam etmektedir.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun