Kestanepazarılı lar 43. Geleneksel Mezunlar Gününde Buluştu

Kestanepazarılı lar 43. Geleneksel Mezunlar Gününde Buluştu
1945 yılından beri ücretsiz ve yatılı Kur’an eğitimi veren Kestanepazarı’nın yetiştirdiği öğrenciler, “Kestanepazarı 43. Geleneksel Mezunlar Günü”nde bir araya geldi. Kestanepazarı Konferans Salonu’nda, Basın-Yayın ve Enformasyon Müdürü Nurkan Boz’un sunumuyla gerçekleşen programa; Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan, Kestanepazarı Millî Kültür ve Ahlâka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez, Kestanepazarı Fidan Eğitim Kurumları Derneği Başkanı M. Necati Gürsöz’ün yanı sıra İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz ve davetliler katıldı. Protokol konuşmalarında hizmetlerin anlatıldığı programın ikinci bölümünde mezunlarımız da söz alarak, Kestanepazarı anılarını duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Program sonrası mezunlarımız, öğrencilerimiz için hazırlanan yeni oyun alanı “Çınar Gençlik Parkı”nda yakılan mangal ile öğle yemeği ve ikramların tadını çıkardı. [caption id="attachment_6555" align="alignnone" width="595"]aa 43. Geleneksel Mezunlar Günü Salon Toplantısında Yöneticilerimiz Hizmetleri Anlatarak Mezunlardan Destek İstedi[/caption]

Hasan Dayhan Katılımcıları Selamladı

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan konuşmasında katılımcıları selamlayarak, mezunların günlerini kutladı.

Lütfi Görmez: “Bu Gün Bizim Bayramımız”

Millî Kültür ve Ahlâka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez, programa katılan mezunlarımıza hitaben şunları söyledi: “Bugün bizim bayramımız. Bayramlarda aile fertleri bir araya gelir ve birbirlerine sarılır, sevgisini gösterir. Biz bugün, ailenin biraz noksan olmasından dolayı buruk bir bayram yaşıyoruz. Az önce hatırını sorduğum bir arkadaşım, “Her şeyimi Kestanepazarı’na borçluyum” dedi. Bugün mezunlarımızdan memleketimizin ileri gelen ilim adamları da aynı şeyi söylüyor. Anne-babalarımıza ve hocalarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Onlar bizim kulağımızdan tutup belki de bizim irademiz dışında bizi bu cennete getirdiler. Biz de sıradan biri olabilirdik, bugün de bir şey değiliz belki ama en azından yolunda olma gayreti içindeki bir müminiz.” sözleriyle Kestanepazarı tarihini anlattı. 19 Şubat 2014 tarihinde vefat eden Hulusi Hatiboğlu’na Alllah’tan rahmet diledi. Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mutafa Yaman programda kurumlarımızın hizmetlerini ve projeleri özetledi.

Prof. Dr. Ramazan Muslu Hizmetlerde Birliktelik Mesajı Verdi

Programda kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Ramazan Muslu; “Burada birkaç yılını geçirmiş biri olarak benim de yılda bir düzenlenen mezunlar günümüze katılamadığım oldu, bunun için üzgünüm. İzmir’de göreve başlayalı 16 ay oldu. Bu süre zarfında dernek yöneticilerimizle, Kestanepazarı hafızlık sistemi ve yurt eğitimini geliştirmek üzere ilahiyat fakültesi hocalarımızdan oluşan bir komisyon düzenledik ve sonucunda hafız yetiştirmede çok iyi bir noktada olduğumuzu fark ettik. Bunu her yıl hafızlık tespit sınavına giren öğrencilerimiz kanıtlıyor. Fakat eksik noktalarımız yok değil. Bununla ilgili çalışmalarımızın ilerleyen günlerde şu şekilde olması planlanıyor; yetiştirdiğimiz öğrenciler hafızlıklarını ikmal etmekle kalmayacak, onun üzerine İslami ilimlerde de ileri düzeyde bilgi seviyesine sahip olacak. Bu bağlamda da ülke çapında eğitim veren kurumumuzun daha iyi düzeye gelmesi için çabalayan dernek yöneticilerimize destek olmalıyız.” dedi. [caption id="attachment_6553" align="alignnone" width="595"]aa Öğrencilerimiz İçin Yapılan Yeni Oyun Alanı Çınar Gençlik Parkı'nda Program Sonrası Mangal Yakıldı[/caption] İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz ve Buca AİHL Müdürü Resul Ersöz de birer konuşma yaparak Kestanepazarı hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti ve çalışmalara olan desteklerini dile getirdi.

Mezunlar Derneğinin Faaliyetleri Anlatıldı

Mezunlarımızdan Süleyman Temiz, Kestanepazarı Mezunları ve Mensupları Derneği’nin faaliyetlerinin tanıtımı adına yaptığı konuşmasında, derneğin tarihçesinden bahsederek 2008’de İstanbul’da mezunlar tarafından kurulduğunu ve ilerleyen zamanlarda yavaşlayan faaliyetlerden dolayı derneğin 2012 yılında İzmir’e taşınmasından bahsetti. Derneğin şuan ki merkezinin merhum Hulusi Hatiboğlu Hoca’nın evi olduğunu söyleyerek İzmir faaliyetlerini özetledi. Derneğin öne çıkan faaliyetlerini; büyükleri ziyaret etme, ailelerle bir araya gelme programları, sahur buluşmaları ve kurumsal yapılanma başlıkları altında anlattı. Mezunlar derneğinin güncel çalışmalarından olan Hatay Kur’an Kursu Ek Binasına sınıf yaptırma projesinden bahsederek tüm mezunları çalışmalara katkı sağlamaya ve derneğe üye olmaya davet etti.

Mezunlar Duygu ve Düşüncelerini Paylaştı

Programda mezunlarımızdan Süleyman Öğütlü, Arif Keleş, İbrahim Çalışkan, Nazım Dere, Ahmet Kirazoğlu, Hasan Ocak, Mehmet Kandemir’in yanı sıra birçok mezunumuz söz alarak kendisini tanıttı ve Kestanepazarı’yla ilgili duygularını dile getirdi. [caption id="attachment_6552" align="alignnone" width="595"]aa Çınar Gençlik Parkı Mezunlar Tarafından Beğeniyle Karşılandı[/caption] [caption id="attachment_6554" align="alignnone" width="595"]aa Dönem Mezunları Bir Araya Gelerek Hasret Giderdi[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun