Kestanepazarı Tüm Kurslara Örnek Gösterilmeli

Kestanepazarı Tüm Kurslara Örnek Gösterilmeli

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’nin İzmir Hatay’daki Eğitim Kampüsü’nü ziyaret eden Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bekir Karlıağa Başkan Cüneyd Dayhan’dan kampüs hakkında bilgi aldı. Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ve Prof. Dr. Bekir Karlıağa’ya İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ile İnsan ve Medeniyet Hareketi İzmir Başkanı Uğur Bayrak eşlik etti. Kestanepazarı Eğitim Kampüsü’ndeki eğitim olanaklarını çok beğendiğini dile getiren Prof. Dr. Bekir Karlıağa, “Kestanepazarı, ülkemizdeki her kursa örnek teşkil etmelidir” dedi.

“ATÖLYELER ÖĞRENCİLERİN DERSLERİNE YOĞUNLAŞMASINI SAĞLIYOR”
Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Fatih Boyacı ve Muhiddin Sami Dayhan tarafından ağırlanan heyet, başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Eğitim Kampüsü’nü gezdi. Kampüs içerisindeki atölyeleri inceleyen Prof. Dr. Karlıağa, “Hafızlık yapmak gerçekten de çok emek isteyen zor bir iş. Bu türden atölyeler gençlerin hep zihinlerini boşaltıp derslerine daha çok yoğunlaşmalarını sağlıyor, hem de öğrencilerin özgüvenlerini ve kişisel gelişimlerini artırıyor. Bu şekilde modern bir uygulamaya sahip olduğunuz için sizleri tebrik ederim. Kestanepazarı bu yapısı ile ülkemizdeki tüm kurslara örnek teşkil edecek bir kurumdur” şeklinde konuştu.

“BEKLEDİĞİMİZ BAŞARININ DA ÜSTÜNDE”
Atölyelerin ardından eğitim kampüsümüz içerisinde yer alan Hisar Anadolu İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’na da geçen heyet, buradaki hafızlık proje sınıflarını gezdi. Öğrencilerin hafızlık eğitimlerini ve akademik başarılarını inceleyen Din Öğretimi Genel Müdürü Yılmaz, öğrencilerin başarılarından son derece memnun olduğunu dile getirdi. Okul binasının yapılan protokol ile Millî Eğitim Bakanlığı’na kazandırıldığı günden eğitime başladığı bu sene başına kadar sürecin takipçisi olan Din Öğretimi Genel Müdürü Yılmaz, İl Millî Eğitim Müdürlüğü görevlilerini, okul yönetimini, öğretmenlerini ve derneğimizi de ayrıca tebrik ederek, sözlerine şöyle devam etti:
“Çok kısa bir süre içerisinde burada çok büyük başarılara imza attınız. Bugün geldiğimiz nokta bu kadar kısa süre içerisinde bizim beklediğimiz başarının çok çok ötesinde. Başarılarınızın devamını dilerim.”

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun