Kestanepazarı Öğrencileri Diriliş Karatay Filmini İzledi

Kestanepazarı Öğrencileri Diriliş Karatay Filmini İzledi

Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu ve Kestanepazarı İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim gören toplam 270 öğrenci 2 grup halinde gittikleri Diriliş Karatay Filmi’ni izledi. Salon çıkışında filmi beğendiklerini dile getiren öğrenciler, ecdadın ne büyük çabalarla vatan mücadelesi verdiklerini daha iyi anladıklarını söyledi.

Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu ve Kestanepazarı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Anadolu Selçuklu Devleti’nin Moğollar’a yenildiği Kösedağ Savaşı sonrası Şelçuklu Devlet Adamı Emir Celaleddin Karatay’ın hayatını ve kurduğu medresede ilim ve irfan ile yenilginin yaralarını sarmasını konu alan Diriliş Karatay filmini izledi. FİLM ÖNCESİ BİLGİ Öğrencilerin filmi izlemişi için organizasyonu düzenleyen Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Yurt Müdürü Halil Taşcı, 151 ve 119 kişilik iki grup halinde sinemaya götürdüğü öğrencilere film öncesi Kösedağ Savaşı ve Ahilik Teşkilatı hakkında genel bilgiler verdi. Sinemada öğrencilere film sırasında mısır ikramı yaptıklarını belirten Taşcı, “Film sonrasında yaptığımız sohbette öğrencilerimiz filmden büyük bir keyif aldıklarını belirterek, atalarımızın ne denli çabalarla vatan mücadelesi verdiklerini, kardeşlik dayanışması ve ilmin önemini daha iyi idrak ettiklerini söylediler” dedi. İlim talebelerinin Diriliş Karatay filmini mutlaka izlemesi gerektiğinin altını da çizen Taşcı, sözlerini desteklerinden ötürü Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği ile Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı Başkanlığına ve yönetim kuruluna teşekkür ederek tamamladı.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun