Kestanepazarı Kurban Bayramında Hijyen Önlemlerini En Üst Düzeyde Uyguladı

Kestanepazarı Kurban Bayramında Hijyen Önlemlerini En Üst Düzeyde Uyguladı

Kestanepazarı’nda Kurban Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da hayırseverlerin katılımıyla birlikte karşılandı. Kurban kesim etkinliklerinde tüm hijyen ve mesafe kuralları gözetilerek vatandaşların sağlıklı bir şekilde dini vecibelerini yerine getirmeleri sağlandı.

ÖNLEMLER SABAH NAMAZI ÖNCESİ BAŞLADI Sabah namazı ve bayram namazı için Kestanepazarı kampüsü içerisinde yer alan Tanınmış Mescidi’ne gelen tüm vatandaşlar ateşleri ölçülerek mescide kabul edildi. Maskeli olarak kampüs içerisine alınan tüm vatandaşların kendi seccadelerinde, gerekli sosyal mesafeyi gözeterek namazlarını eda etmesi sağlandı. Maske ve mesafe kuralının dışına çıkan kişiler kurum yetkilileri tarafından ikaz edilerek halk sağlığının korunmasına özen gösterildi.

BAĞIŞÇILAR KESİM ALANINA RANDEVU İLE KABUL EDİLDİ Namaz sonrası kurban kesimine başlanırken, hayvanlarının kurban edilişine tanıklık etmek isteyen hayırseverler aldıkları randevu saatine göre maske-mesafe ve hijyen kurallarına uyularak kampüs içerisindeki kesimhaneye kabul edildi. Randevu saatinden önce gelen vatandaşların kampüs dışında yine sosyal mesafe kurallarına uyularak beklemeleri sağlandı. Kurban edilecek olan küçükbaş hayvanlar, maskeli ve eldivenli personeller tarafından, ölüm yolu adı verilen güvenlikli bölgeden, hijyen kurallarına uyularak kesim alanına getirildi. Randevusu gelen bağışçı, hayvanı kurban edilirken kesimi alanı önüne çağrıldı. Hep birlikte tekbir getirerek vatandaşların dini vecibelerini sosyal mesafe kurallarına da uyarak yerine getirmesi sağlandı. Kesilen kurbanlıklardan bağışçılara istedikleri payları, randevu usulü ile yine sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyularak takdim edildi.

Uygulanan randevu sistemi ile kurban kesim ve dağıtım alanında yoğunluk oluşturulmasının önüne geçildi.

Kurban edilecek olan küçükbaş hayvanlar, maskeli ve eldivenli personeller tarafından, ölüm yolu adı verilen güvenlikli bölgeden, hijyen kurallarına uyularak kesim alanına alındı.

Randevusu gelen bağışçı, hayvanı kurban edilirken kesimi alanı önüne çağrıldı. Hep birlikte tekbir getirerek vatandaşların dini vecibelerini sosyal mesafe kurallarına da uyarak yerine getirmesi sağlandı. Kesim alanına dışarıdan kimse alınmadı.

Kurban kesimleri profesyonel kişiler tarafından maske ve hijyen kurallarına uyularak yapıldı.

Kesilen kurbanlıklardan bağışçılara istedikleri payları, randevu usulü ile yine sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyularak takdim edildi. Uygulanan randevu sistemi ile kurban kesim ve dağıtım alanında yoğunluk oluşturulmasının önüne geçildi.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun