Kestanepazarı İHO Öğrencilerinin Karneleri Pekiyi

Kestanepazarı İHO Öğrencilerinin Karneleri Pekiyi
Kestanepazarı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, okulların kapanmasıyla birlikte karne sevinci yaşadı. Okula kayıtlı 130 öğrencinin tamamının belge alması camianın yüzünü güldürdü. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesiyle birlikte tüm yurtta olduğu gibi Kestanepazarı İmam Hatip Ortaokulu’nda da karne sevinci yaşandı. Kestanepazarı Sergi Salonu’nda yapılan programa Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan, Kestanepazarı İHO Müdürü Tevekkül Çobanlar ve Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Müdürü Halil Taşçı’nın yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte İmam Hatip Ortaokulunda eğitim gören 130 öğrencinin 98’i takdir, 32’si teşekkür belgesi aldı. Okul derslerinde başarılı olan, TEOG sınavlarında ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi. Başarı sıralamasında ahlak ve davranışlarıyla örnek olan öğrenciler de unutulmadı.
Hasan Dayhan “Eğitim Hayatınızın Sonuna Kadar Arkanızdayız”
Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan konuşmasında başarıya olan desteklerini ifade ederek: “Yönetim kurulu olarak sizlerin Türkiye’nin önde gelen ilim ve fikir insanları olmanızı istiyoruz. Sizler ülkemize en iyi şekilde hizmet eden insanlardan olmalısınız. Yönetim kurulu olarak maddi ve manevi sonuna kadar yanınızdayız. En yüksek puan almanız, en iyi şekilde ülkeye hizmet etmeniz için elinizden geleni yapacak ve eğitim hayatınızın sonuna kadar arkanızda olacağız. Yakın zamanda yurtdışı eğitim araştırmaları için Sudan’a gideceğiz, nasip olursa sizleri de buralara ücretsiz göndereceğiz. Hem bizden fakir ülkeleri görerek buradaki imkanlara şükredeceksiniz hem de Arapça konuşan bir ülkede yabancı dilinizi geliştireceksiniz. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz hepinizin arkasındayız.” sözleriyle başarıya olan destekleri vurguladı.
Tevekkül Çobanlar “Başarıda Ana Unsur Öğrencidir”
Kestanepazarı İHO Müdürü Tevekkül Çobanlar konuşmasında başarının sırrının iş birliği olduğunu belirterek: “TEOG sınavından 77.20 ile Karabağlar İlçesindeki İmam hatip Ortaokulları içerisinde birincilik elde eden öğrencilerimiz bu sene Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Ezan yarışmalarında il birinciliği ve Arapça Yarışmalarında Türkiye Üçüncülüğü elde etti. Bunlar Kestanepazarı İHO projesinin ne kadar başarılı olduğunu gösteren güzel bir örnektir. Başarıda ana unsur öğrencidir. Hepinizi tebrik ediyorum, sizlere verilen yüksek değeri başarıyla taçlandırdığınız için teşekkür ederim.” diyerek başarıya katkı sağlayan öğretmen, Kur’an kursu hocası, yurt idarecisi ve Kestanepazarı yöneticilerine teşekkür etti.
Hüseyin Alkan “İmam Hatipte Çalışmak Ayrıcalıktır”
Kestanepazarı İHO öğretmenleri adına konuşan Hüseyin Alkan: “ İmam hatipli olmak ayrıcalıktır ama imam hatipte çalışmak da bir ayrıcalıktır. 35 yıllık meslek hayatımda bu ayrıcalığı sizlerle birlikte tattım. Ben sizlere tecrübelerimi aktardım, sizse bunun meyvesini verdiniz. Sizi seviyorum.” sözleriyle öğrencilerini tebrik etti.
Halil Taşcı “Kestanepazarı Tarihinin En Başarılı Öğrencileri Olacaksınız”
Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Müdürü Halil Taşcı başarının serüvenini özetleyen konuşmasında: “Dört yıl önce ülkemizde eğitim sisteminin değişmesiyle, uzun bir aradan sonra ilk defa sizin yaş grubuzdaki öğrencilere burada eğitim vermeye başladık. Sorumluluk bende olduğu için ilk zamanlar çok endişeliydim ve sürekli planlamalar yapıyordum, bugün görüyoruz ki atılan maya tuttu ve gelecekte ülkenin ilim ve fikir alanında söz sahibi, akademik kariyer yapabilecek tarihimizin en başarılı öğrenci grubu sizler olacaksınız. Bu karne gününde hiç belge almayan öğrencimiz yok. Yine yüzümüzü güldürüyorsunuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada bir aileyiz, işbirliğimiz bu başarıları getiriyor. İnanıyorum ki TEOG sınav sonuçları açıklandığında Kestanepazarı İHO, imam hatip ortaokulları içerisinde İzmir birincisi olacaktır. Sizler ege bölgesinin en iyi öğrencilerisiniz ama bu sizleri şımartmasın. 24 yıldır Kestanepazarı’ndayım tecrübe ile sabit bir gözlemimdir bu kurumun dışına çıkanlar yok olur. Hafızlığı varsa onu unutur, ilmi varsa ilim yok olur. Kestanepazarı’nın kıymetini iyi bilin, güzelliklerin farkında olun ki Allah’ın izniyle emeklerinizin karşılığını aldığınızı göreceksiniz.” diyerek sözlerini tamamladı. [caption id="attachment_10531" align="alignnone" width="900"] Kestanepazarı İHO TEOG Sınavı Birincisi Yunus Utku, Hasan Dayhan[/caption] [caption id="attachment_10532" align="alignnone" width="900"] Kestanepazarı İHO Okul İkincisi Ahmet İşiyok, Ezgi Baran[/caption] [caption id="attachment_10533" align="alignnone" width="900"] Kestanepazarı İHO Okul Üçüncüsü Abdurrahman Doğru, Yasemin Eyigün[/caption] [caption id="attachment_10534" align="alignnone" width="900"] 8. Arapça Yarışmaları Şiir İl Birincisi Mesut Ceylan, Nazlıcan Angün[/caption] [caption id="attachment_10535" align="alignnone" width="900"] Kestanepazarı İHO Örnek Öğrenci Mehmet Yıldırım, Halil Taşcı[/caption] [caption id="attachment_10536" align="alignnone" width="900"] 8. Arapça Yarışması Metin Canlandırma Türkiye 3. leri, Hasan Akburak[/caption] [caption id="attachment_10541" align="alignnone" width="900"] Kestanepazarı Bahar Turnuvası Katılımcısı İHO Futbol Takımı[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun