Kestanepazarı Arapça Çalıştayı Tamamlandı

Kestanepazarı Arapça Çalıştayı Tamamlandı

Türkiye’nin en köklü hafızlık ve Kur’an eğitimi müessesesi olan Kestanepazarı’nda Arapça Çalıştayı tamamlandı.

Kur’an ve hafızlık için olmazsa olmazlardan biri olan Arapça öğrenimi için Kestanepazarı Hatay Eğitim Kampüsü’nde Arapça Çalıştayı yapıldı. Özel Kestanepazarı Hatay Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Zübeyir Kuyubaşı başkanlığında ve Kestanepazarı Yönetim Kurulu Üyesi Muhiddin Sami Dayhan’ın da katılımıyla yapılan çalıştaya, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nden Arapça Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Helalşah, Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’den Dr. Öğr. Üyesi Rami Alkhalaf Alabdulla ve Dr. Öğr. Üyesi Sajed Alkhlif Alsalh, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Öğr. Gör. Muhammed Murtaza Çavuş ve Öğr. Gör. Muhammad Masharib Shah Syed ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Öğr. Gör. Shaban Cherif ve Öğr. Gör. Mahmoud Ghonim ile Kestanepazarı Arapça Hocaları Hasan Akburak, Salih Ömer, Enes Günay ve Ömer Çelebi katıldı.

OKUTULAN MÜFREDATLAR İNCELENDİ
Toplantıda Kestanepazarı Eğitim Kampüsü’nde bulunan Kur’an kursları ve öğrenci yurdu ile İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda okutulan Arapça müfredatı incelendi. Yapılan inceleme sonrası katılımcılar, eksik gördükleri noktalara dikkat çekerek, daha kaliteli bir eğitim için yapılması gerekenler üzerine fikirlerini beyan etti.

ARAPÇA DİN EĞİTİMİNİN OLMAZSA OLMAZIDIR
Yapılan çalıştayın çok yararlı olduğunu dile getiren Özel Kestanepazarı Hatay Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Zübeyir Kuyubaşı, “Arapça dil bilgisi din eğitiminin olmazsa olmazıdır. Bizler de bu yüzden dün olduğu gibi bugün de öğrencilerimizin iyi bir Arapça dil bilgisine sahip olmalarını arzuluyor ve bunun için çaba sarf ediyoruz. Çünkü hafızlık ve Kur’an eğitim alan öğrencilerimizin, okudukları kutsal kitabımızı anlamaları bizler için çok önemli. Ancak bu şekilde doğru bir din eğitimi vermiş, vatana, millete ve dinine hayırlı nesiller yetiştirmiş oluruz” dedi.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun