Karaburun Müftüsü Mezunumuz Yahya Ofşin’i Ziyaret Ettik

Karaburun Müftüsü Mezunumuz Yahya Ofşin’i Ziyaret Ettik

Kestanepazarı Ailesi olarak, Karaburun Müftüsü Yahya Ofşin’i makamında ziyaret ettik. Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Müdürü Şaban Küçük ve Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği İdari İşler Müdürü Ahmet Özer, mezunlarımızdan olan Müftü Ofşin’e, tüm Kestanepazarı Ailesi adına, yeni görevinde başarılar diledi.

Kestanepazarı Mezunu Yahya Ofşin Karaburun Müftülüğü’ne atandı. Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Yönetim Kurulu’nu temsilen İdari İşler Müdürü Ahmet Özer, Kestanepazarı Kur’an Kursları’nı temsilen Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Müdürü Şaban Küçük ile Kurs Öğreticisi Yasin Uslu, İsa Özgün ve Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Halka İlişkiler Müdürü Ali Koç’un yer aldığı bir heyet, Müftü Ofşin’i ziyaret etti. Kestanepazarı heyeti Ofşin’e yeni görevinde başarılar diledi.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI
Ziyaret heyeti arasında yer alan Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Halkla İlişkiler Müdürü Ali Koç ile Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Öğreticisi İsa Özgen, sınıf arkadaşı oldukları Müftü Yahya Ofşin ile lise ve üniversite yıllarındaki hatıraları yâd etti.

Yapılan ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu ve duygu dolu anlar yaşadığını dile getiren Karaburun Müftüsü Yahya Ofşin, Kestanepazarı’nın gönlündeki yerinin her zaman ayrı olduğunu dile getirdi. Her zaman Kestanepazarı mensubu olmaktan dolayı gurur duyduğunu dile getiren Müftü Ofşin, Kestanepazarı hocalarını, öğretmenlerini, çalışanlarını ve gönüllülerini yapmış oldukları başarılı faaliyetlerden dolayı tebrik ve takdir ettiğini söyledi.

YAHYA OFŞİN KİMDİR
1978 yılında Aydın’ın Efeler ilçesi Eğrikavak mahallesinde dünyaya geldi.

İlkokulu mahallesinde okudu. 1989 yılında İzmir Kestanepazarı’nda eğitim almaya başladı. 1997 yılında İzmir İmam-Hatip Lisesi’ni, 2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. 2003-2011 yılları arası Aydın’ın Köşk ilçesi Cumayanı mahallesinde imam hatiplik yaptı.

2011 yılında Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi’ni kazandı. 2014 yılında buradan 3. dönem olarak mezun oldu. 2014-2019 tarihleri arasında Aydın’ın Çine ilçesinde vaiz olarak görev yaptı. 2019 yılında girmiş olduğu müftülük sınavını kazanarak, 01.10.2019 tarihinde Karaburun ilçesinde müftü olarak göreve başladı.

Müftü Yahya Ofşin, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği İdari İşler ve Personel Müdürü Ahmet Özer (sağda) ziyaret anısına Karaburun Müftüsü Yahya Ofşin'e Kestanepazarı Masa Saati takdim etti.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun