Kamuoyuna Duyuru

Kamuoyuna Duyuru
7 Ocak 2016 Perşembe günü ajanslarda ve haber sitelerinde çıkan “İzmir’de Paralel Yapı Operasyonu” başlıklı haberlerde “Fidan Eğitim Gönüllüleri Derneği”ne yapılan operasyonlar konu edilmiştir. Bu haberleri okuyan vatandaşlarımız, operasyonların Kestanepazarı’na yapıldığını zannederek, derneğimizden bilgi almak istemektedirler. Kestanepazarı bünyesinde hizmet eden derneğimizin adı “Kestanepazarı Fidan Eğitim Kurumları Derneği”dir. Operasyon yapılan kurum ise “Fidan Eğitim Gönüllüleri Derneği”dir.

Kestanepazarı’nın, “Fidan Eğitim Gönüllüleri Derneği” ile hiçbir ilgisi ve ilişiği yoktur.

Zaman zaman bazı basın-yayın organlarında çıkan haberler başta olmak üzere, halkımız arasındaki söylentiler ve eksik-yanlış bilgiler nedeniyle bazı vatandaşlarımız Kestanepazarı’nı Fethullah Gülen ve ona bağlı olan yapılarla ilişkili zannetmektedirler.

Kestanepazarı’nın, Fethullah Gülen’le ve ona bağlı olan yapılarla hiçbir ilgisi ve ilişiği yoktur.

Kurumumuzun bu yapılarla ilişkilendirilmesini veya ilişkiliymiş gibi gösterilmesini asla doğru bulmuyoruz. Kamuoyunun şunu iyi bilmesini istiyoruz:

Dikkatsizce yapılan ilişkilendirmeler ve değerlendirmeler, 70 yıldır devletimize bağlı olarak milletimizin evlatlarına Kur’an eğitimi veren Kestanepazarı’na zarar vermektedir.

Bu hususta basınımızdan dikkatli ve sağduyulu davranmalarını istiyor; Kestanepazarı’nın bu tür illegal yapılarla ilişkisinin olmadığını bilmelerini, bu konuda kamuoyunu doğru bilgilendirmelerini istirham ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz. Kestanepazarı Eğitim Kurumları  

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun