İzmir Kutlu Doğum Açılış Programına Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz Katıldı

İzmir Kutlu Doğum Açılış Programına Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz Katıldı

İzmir İl MüftülüğüPeygamberimiz, Kardeşlik Ahlakı ve Hukukukonulu, Kutlu Doğum Haftası açılış programını Balçova Kaya Otel’de yüzlerce İzmirlinin katılımıyla gerçekleştirdi.

İzmir Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından oluşan kitap, hadis cetveli gibi çeşitli hediyeleri ücretsiz olarak dağıttı. 3000 kişilik salonda yer kalmayınca birçok vatandaş, programı ayakta izledi.

[caption id="attachment_2474" align="alignnone" width="595" caption="İzmir İl Müftülüğü Kutlu Doğum Açılış Programında DİB Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz Günün Anlam ve Önemine Değindi"][/caption]

Kestanepazarı Camiası ve Öğrencilerimiz Programa Katıldı

Programa, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan, Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez, Fidan Eğitim Kurumları Derneği Başkanı M. Necati Gürsöz, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği 2. Başkanı Necmi Güngörmez, Genel Koordinatör İ. Cengiz Aslan, Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman ve Kur’an kursu öğrencilerimiz katıldı.

DİB’in Hazırladığı Kardeşlik Filmi Beğeniyle İzlendi

2012 yılı Kutlu Doğum teması olan “Peygamberimiz, Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku” konulu kısa filmlerin gösterimi katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.

İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk Açılış Konuşması Yaptı

Programın açılış konuşmasını yapan İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk,  Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, her yıl Kutlu Doğum Haftası'nı farklı bir tema ile kutladığını belirtti. Öztürk, "Bu sene sevgili Peygamber Efendimizi sadece duygusal boyutuyla tanıtmak değil, Allah Rasulünü anlamaya çalışmak, bunun da ötesinde Kuran-ı Kerim’de anlatılan, iki cihan güneşinin hayatını pratik hayatımıza aktarabilmektir." şeklinde konuştu.

[caption id="attachment_2475" align="alignnone" width="595" caption="Balçova Kaya Otel'de Gerçekleşen Kutlu Doğum Açılış Programına Binlerce İzmirli Katıldı"][/caption]

[caption id="attachment_2478" align="alignleft" width="300" caption="Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz"][/caption]

DİB Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz Günün Anlam ve Önemini Anlattı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "İslam dini, kardeşliğin bir hukuk meselesi olduğunu, haklar manzumesi olduğunu, her kardeşin diğer kardeşi üzerinde birtakım haklar taşıdığı ifade eden bir görev olduğunu bize öğretti. Bizler son yolculuğunda insanları ahirete uğurlarken ‘haklarınızı helal edin’ derken kullandığımız salavatı da, kardeşlik haklarını, dostluk haklarını ihmal ettiğimiz, eksik bıraktığımız haklar varsa onların helalliğini istiyoruz. İşte kardeşlik böylesine birtakım sorumluluklar ve haklar yüklemektedir. Bir defa kardeşliğin temel şartı, kardeşin canı, malı, ırz ve namusunu korumak birinci vazifesidir." dedi.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan Programa Katıldı

Kutlu Doğum Haftası programına koşa koşa geldiğini anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise "İnsanlık bir milat ararsa o, Hz. Muhammed’in doğumudur. Çünkü güzel ahlakı, sevmeyi ve almadan vermeyi ondan öğrendik." dedi.

İzmir Vali Vekili Fatih Ahmet Kurt Kardeşliğe Dikkat Çekti

Kardeşliğin önemine dikkat çeken İzmir Vali Vekili Fatih Ahmet Kurt, "İnsan kardeşliği, din kardeşliği, millet kardeşliği, hangi kardeşlik olursa olsun bütün kardeşlikler güzeldir. Gökkuşağının yedi rengi gibi hakikatin renkleridir." diye konuştu.

Program konuşmaların ardından sona erdi.

[caption id="attachment_2477" align="alignnone" width="595" caption="Vali Vekili Fatih Ahmet Kurt - Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan - İl Müftü Vekili İlyas Öztürk"][/caption] [caption id="attachment_2476" align="alignnone" width="595" caption="Kestanepazarı Camiası ve Öğrencilerimiz İzmir Kutlu Doğum Açılış Programına Katıldı"][/caption] [caption id="attachment_2479" align="alignnone" width="595" caption="DİB 2012 Yılı Kutlu Doğum Teması "Peygamberimiz, Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku" İle İlgili Çalışmalar Hazırlayarak Tüm Türkiyedeki Müftülüklere Gönderdi"][/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun