İSTOK 28 Şubat'ı Unutturmadı

İSTOK 28 Şubat'ı Unutturmadı
İzmir Sivil Toplum Kuruluşları (İSTOK) adına Dönem Başkanı Cüneyd Dayhan 28 Şubat’ın 20. yıldönümünde basın açıklamasında bulundu. Dayhan, 28 Şubat süreci ve 15 Temmuz darbe girişiminin milleti yıkmak yerine daha da güçlendirdiğini ifade etti. Kurumlarımızdan; Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği, Kestanepazarı Fidan Eğitim Kurumları Derneği, Kestanepazarı Mezunları ve Mensupları Derneği’nin de İSTOK bileşenleri içerisinde yer alıyor. Dokuz Eylül Gençlik Derneğinde yapılan açıklamada Dayhan; 55 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu İSTOK'un her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında yer aldığını belirtti. İSTOK bileşenlerinin "halkın önündeki haksız engelleri kaldırmak" amacıyla bir araya geldiğini vurgulayan Dayhan, silahlı bürokrasinin 20 yıl önce başta Necmettin Erbakan olmak üzere tüm Türkiye'yi ablukaya almak, toplumu resmi ideolojinin elinde rehin tutmak istediğini söyledi.
Tüm Darbecilerin Hak Ettikleri Cezayı Çekmesi için Çaba Sarfedeceğiz
Kamuoyunda "28 Şubat Davası" olarak bilinen yargılamanın sürdüğünü anımsatan Dayhan, "28 Şubat'ta başörtüsüne uzanan eller hala daha cezasını bulmuş değilken ne yazık ki o darbeyi en acı şekliyle yaşayan milletimiz 15 Temmuz darbe girişimi ile bir kez daha sarsılmıştır. Bu yapılan saldırılar milletimizi yıkmak yerine daha da birbirine kenetlemiş ve güçlendirmiştir." dedi. Dayhan, darbecilerin icraatlarının her yönüyle tartışıldığını ancak yol açtıkları mağduriyetlerin hala gündeme gelmediğini belirterek: "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi 'öldürmeyen darbe güçlendirir'. Bizler nasıl ki mahkeme salonlarında 28 Şubat'ın hesabını soruyor, mazlumun hakkını arıyorsak 15 Temmuz'un da hesabını tamamen hukuk kuralları içinde sorup tüm darbecilerin cezalarını çekmeleri için çaba sarf edeceğimizi beyan ederiz. Nitekim bugün şu saatte hemen yanı başımızdaki İzmir Adliyesi'nde 15 Temmuz gecesi salâ okuduğu için darp edilen Mehmet Kuzgun hocamızın da takipçisi olacağız." sözleriyle İSTOK’un darbecilerin hak ettikleri cezaları alması için ellinden geleni yapacağını ifade etti.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun