Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Dualarla Açıldı

Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Dualarla Açıldı

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği tarafından büyük emekler harcanarak Millî Eğitim Camiası’na kazandırılan Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, dualarla açıldı.

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği ile Millî Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı tarafından, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’nin İzmir Hatay’daki Eğitim Kampüsü içerisinde yer alan Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, görkemli bir törenle açıldı. Kestanepazarı Ailesi tarafından himaye edilen okulun öğrencileri açılışta Türk Bayrağı’nın altından geçerek Ay Yıldız kareografisi oluşturduktan sonra yeni okul binalarına girdi.

Okulun yeni binasının açılış töreninde konuşan Okul Müdürü İbrahim Dede, yaklaşık 3 yıl içerisinde kuruluşlarından bugüne kadar, öğrencilerinin öğretmenlerinin rehberliğinde az zamanda çok büyük başarılara imza attığını dile getirdi. Yeni ve modern binalarında bu başarılarını artırarak yollarına devam edeceklerini ve öğrencilerini geleceğe tam donanımlı olarak yetiştireceklerini belirtti. Kestanepazarı Ailesi’ne de bugüne kadar göstermiş oldukları tüm desteklerden dolayı teşekkür eden Müdür Dede, eğitimde başarı için öğretmen-öğrenci ve veli iletişiminin yanı sıra devlet ve STK işbirliğinin de ne denli önemli olduğunu söyledi. Millî eğitim camiasına kazandırılan Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nun da bunun en son örneklerinden biri olduğunun altını çizdi.

“İMAM HATİP NESLİ BİR DAVA NESLİDİR”
Okul açılışı için sahneye davet edilen Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan, Kestanepazarı Ailesi olarak, Milli Eğitim camiasına bir eğitim yuvası daha kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Konuşmasında öğrencilere de seslenen Başkan Dayhan, “Ey İmam Hatipli kardeşim, imam hatip nesli, bir dava neslidir. Bu nesil, gücünü milletten almaktadır ve millete dayanarak bugünlere gelmiştir” şeklinde konuştu.

“VATANA HİZMETE DEVAM EDECEKSİNİZ”
İmam Hatip neslinin, yeni bir dünyanın tesis edilmesi noktasında, insanlığın kurtuluşu için, sadece elini değil, bedenini de ortaya koyacak kadar cesaretli ve fedakâr bir nesil olduğunun da altını çizen Başkan Dayhan, “İmam Hatip nesli her türlü zulme karşı yıkılmadan dimdik durmayı başarmış, adaleti, şefkati, merhameti savunan bir nesildir. Bizleri, 28 Şubatçıların kapılarına kilit vurmak için tüm mesleki eğitim sistemini çökertmeyi göze aldıkları dönemlerden, artık önemli bir cazibe merkez haline dönüşmüş İmam hatiplere ulaştıran Rabbime hamdolsun. Bizim yegâne amacımız İmam Hatipleri Türkiye’nin en karanlık günlerini yaşadığımız 28 Şubat sürecinden önceki o muhteşem günlerine dönmesini sağlamaktır. Sizler de çok çalışacaksınız, iyi yetişeceksiniz. Boş bırakacağınız bir alan olmamalı. Hele hele ilmi noktada tahsil ile birlikte de inşallah Allah'a kul Resulüne ümmet olmak suretiyle, bu vatana hep birlikte hizmete devam edeceksiniz” dedi.

Okul açılışında  hafız öğrencilerden Ömer Arslan Kur'an-ı Kerim'i okudu.
Açılışta öğrencilere seslenen Başkan Cüneyd Dayhan, “İmam hatip nesli, bir dava neslidir" dedi.
Okul Müdürü İbrahim Dede, eğitimde başarılarının artarak devam edeceğine vurgu yaptı.
Okul Müdürü İbrahim Dede, tüm desteklerinden dolayı Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan'a teşekkür ederek çiçek takdim etti.
Kestanepazarı Hatay Kur'an Kursu Yurt Yöneticisi Halil Taşcı, okul açılışının hayırlara vesile olması için dua etti.
Tören esnasında öğrenciler okul bahçesinde dev Türk bayrağı açtı.

Açtıkları bayrağın altından geçen öğrenciler ay ve yıldız kareografisi yaptıktan sonra okula girdi.

Kestanepazarı Yönetim Kurulu Üyeleri ile Okul Müdürü İbrahim Dede, okulun açılış kurdelesini birlikte kesti.

Kestanepazarı Yönetim Kurulu Üyeleri açılış sonrası hocalar ve öğretmenlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve öğretmenlerle birlikte yeni açılan okulun sınıf ve atölyelerini gezdi.
Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve öğretmenlerle birlikte yeni açılan okulun sınıf ve atölyelerini gezdi.
Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve öğretmenlerle birlikte yeni açılan okulun sınıf ve atölyelerini gezdi.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun