Öğrencimiz Hayri Aslan, Hafızlık Yarışmasında Türkiye 2.’si Oldu

Öğrencimiz Hayri Aslan, Hafızlık Yarışmasında Türkiye 2.’si Oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur’an Kursları Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finali’nde öğrencimiz Hayri Aslan Türkiye 2.’si olarak Kestanepazarı Kur’an Kurslarına büyük sevinç yaşattı.

Trabzon Arsin Spor Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmada Türkiye’nin her bölgesinden birinci olan 7 Erkek Kur’an Kursu öğrencisinin ezber ve Kur’an tilavetleri değerlendirildi. Yarışma, Trabzon’da yayın yapan yerel Televizyon kanalı Çay TV’den canlı olarak yayınlandı.

[caption id="attachment_638" align="alignleft" width="595" caption="Öğrencimiz Hayri Aslan, Kur’an Kursları Arası Hafızlık Yarışmasında Türkiye 2.si Oldu"][/caption]   Hafız Ubeydullah Kırlar Birinci Oldu Yarışmada Kahramanmaraş Şehadet Kur’an Kursu'ndan Ubeydullah Kırlar birinci, İzmir Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu'ndan Hayri Aslan ikinci, İstanbul Çekmeköy Alemdağ Kur’an Kursu'nda eğitim gören Malili Aboubacar (Ebu Bekir) Dıaby ise üçüncü oldu.  Yarışmaya Katılan Diğer Öğrenciler; Ebu Bekir Dıaby - Alemdağ Kur’an Kursu / İstabul Osman Mantam - Hulusi Efendi Kur’an Kursu / Malatya Ubeydullah Kırlar - Şehadet Kur’an Kursu / Kahramanmaraş Abdulbaki Çelik - Hafız Hasan Erkek Kur’an Kursu / Düzce [caption id="attachment_641" align="alignleft" width="595" caption="DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş Günün Anlam ve Önmine Dair Bir Konuşma Yaptı"][/caption]   Prof. Dr. Ali Erbaş Personel Arasındaki Hafızların Sayısını Arttıracağız

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş ise yaptığı konuşmada, kurum olarak en çok önem verdikleri konuların başında Kur’an eğitimi geldiğini belirterek "Türkiye genelinde 170 Kuran kursu belirledik. Bu kurslarımızda hafızlıklarını bitiren erkek öğrencilerimizi Türkiye'nin 16 büyük şehrindeki imam hatip liselerine yönlendireceğiz. Bu okullarımızın tamamı hafız erkek öğrencilerden oluşacaktır. Buralardan mezun olan çocuklarımız ilahiyat fakültelerine gidecek ve böylece kaliteli erkek hafız öğrenci yetiştirmiş olacağız. Böylece Başkanlığımızdaki personel arasındaki hafızların sayısını artırmış olacağız" dedi.

Ayrıca 5–6 ay önce ülke genelindeki müftülükler aracılığıyla bir çalışma yaptıklarını da anlatan Erbaş, şunları söyledi: "Bu çalışmayla 2000 yılından bu yana hafızlığını yapıp Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çalışmayan kardeşlerimizin sayısını tespit edelim dedik. Hafız olup, diyanet camiasında mesleklerini icra etmeyenlerin sayısı 15 bin. Bunların birçoğu belki hafızlıklarını zayıflatmışlar. Tüm müftülüklerimize yazı gönderip bu kardeşlerimizle irtibata geçmelerini istedik. Hafızlığını zayıflatan kardeşlerimiz, kendilerine en yakın Kur’an kurslarına gidip hafızlıklarını tazelesinler. İmam hatip lisesini bitirmeyenler bu okulu bitirsin. İmam hatip liselerini bitirenler din görevlisi olmak için gerekli sınavlara hazırlansınlar. Bu kardeşlerimizi kazanmamız gerekiyor. Mihrapta, minberde hafızlara ihtiyacımız var" dedi.

Türkiye 2.’si Hafız Hayri Aslan: “Asıl Başarı Kur’an’ı Anlama ve Amel Etmede Birinci Olmaktır.”

Fidan: Kur’an kursları arası hafızlık yarışmasında Türkiye 2.’si oldunuz. Neler hissediyorsunuz?

Hayri Aslan: Bence dereceye girmek önemli değil, ben dereceye giremesem de üzülmezdim ama bana emek verenlere karşı borcumu ödemiş olduğumu düşünüyorum. Bunun için de mutluyum.   

[caption id="attachment_645" align="alignleft" width="395" caption="PROF. DR. ALİ ERBAŞ - HAYRİ ASLAN"][/caption]

Fidan: Yarışma hakkında neler düşünüyorsun?

Hayri Aslan: Bu tür yarışmaların eğitim - öğretimi teşvik ettiğini ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Fakat Türkiye veya dünya birinciliği demek amel olarak birincilik demek değildir. Asıl başarı Kur’an’ı anlama ve amel etmede birinci olmaktır diye düşünüyorum. Dünyada girdiğimiz sınavlar önemli fakat önemli olan büyük sınavda başarılı olabilmek.

Fidan: Hafız olan ve hafızlığa çalışan arkadaşlarına tavsiyelerin nelerdir?

Hayri Aslan: Hafız kardeşlerime Kur’an-ı Kerim’i ezberlemenin yanı sıra anlamaya da çalışmalarını tavsiye ederim. Amel etmek için, anlamak gerekir. Anlamak için ise Arapça bilmek gerekli. En azından tüm Müslüman kardeşlerimiz namazda okuduğu kısa surelerin manası bilmeli ki doğru ve samimi bir şekilde amel edebilsin.

Fidan: Önceki Kurban sayımızda, 3 ayda hafızlığını tamamladığını haber olarak yayınlamıştık. Türkiye ikincisi oluşun, Ramazanda hatimle teravih namazı kıldırman, hafızlığının ne kadar sağlam olduğunu da bize gösteriyor. Umarım bu başarılar tüm arkadaşlarımıza bir teşvik olur.

Hayri Aslan: Biz sadece çalıştık, başarı ise Allah’tan. Yarışmadaki bu başarıda emeği olan hafızlık hocam İbrahim İşlek, talim hocam Sadık Daştan ve Kurs Yöneticisi Şaban Küçük hocalarıma; Kestanepazarı yöneticilerine, çalışanlarına ve kurumumuzu destekleyen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

[caption id="attachment_647" align="alignleft" width="595" caption="Soldan: Yarışmada Türkiye Finalistleri Ebu Bekir Diaby Üçüncü, Hayri Aslan İkinci, Ubeydullah Kırlar Birinci Oldu"][/caption]
 
[caption id="attachment_651" align="alignleft" width="595" caption="Soldan: İbrahim İşlek, Hayri Aslan, Şaban Küçük"][/caption]
 

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun