Harun Gün İHL’ler Arası Kur’an’ı Güzel Okuma Bölge Yarışmasında Birinci Oldu

Harun Gün İHL’ler Arası Kur’an’ı Güzel Okuma Bölge Yarışmasında Birinci Oldu

İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrencimiz Harun Gün 7. Bölge İmam Hatip Liseleri Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda bölge 1.’si olarak, İzmir İHL’yi Türkiye finallerinde temsil etmeye hak kazandı.

[caption id="attachment_2599" align="alignnone" width="595" caption="7. Bölge İmam Hatip Liseleri Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda Öğrencimiz Harun Gün Bölge 1.’si Oldu "][/caption] [caption id="attachment_2600" align="alignleft" width="200" caption="Harun Gün"][/caption]

Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ev sahipliğinde Gazi M. Kemal Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleşen yarışmaya 11 İmam Hatip Lisesinden, 12 yarışmacı katıldı. Yarışmacı okuyucular, güzel Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle jürinin seçimini zorlaştırdı. Yarışmada dereceye giren öğrenciler ve okulları;

1. Harun Gün – İzmir AİHL

2. Veysel Karani Karaer – Afyon AİHL

3. Tugay Özcan – Aydın AİHL olarak açıklandı.

Dereceye giren öğrencilerin notebook ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildiği yarışmada, tüm katılan öğrencilere çeyrek altın ve hediyeler takdim edildi.

İHL Öğrencilerimiz Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri Gibi Olsun İstiyoruz

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Grup Başkanı Mustafa Yavuz, düzenlenen yarışmaların öneminden ve MEB’deki yeniliklerden bahsederek “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Ezan, Hafızlık ve Arapça yarışmalarımızla Türkiye’deki İHL’ler içinde en iyi olan öğrencileri seçmeye çalışıyor ve öğrencilerimizi iyi olmaya sevk ediyoruz. Dünyada olduğu gibi MEB’de değişim var. İletişimin en son teknolojisini aşama aşama yerine getirmeye çalışıyoruz. Geçen hafta Tillo’da gezideydim. Bizim istediğimiz İHL öğrencileri için rol model insan Erzurumlu i. Hakkı Hazretleri, maddi ve manevi değerleri, ilim ve bilim sahibi bir insan.” Dedi. Yavuz, programda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

[caption id="attachment_2601" align="alignnone" width="595" caption="Dereceye Giren Öğrenciler (soldan): 1. Harun Gün - 2. Veysel Karani Karaer - 3. Tugay Özcan "][/caption]

Muğla Protokolü Yarışmaya İlgi Gösterdi

Yarışmaya; Muğla Milletvekili Ali Boğa, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Grup Başkanı Mustafa Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, İl Müftüsü Hasan Başiş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Cavit Okur, İl Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, Muğla AİHL Müdürü M. Şinasi Çövüt ve yarışmacı illerden gelen heyetlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

İzmir İHL ve Kestanepazarı Yöneticileri, Yarışmacı Öğrencimizi Yalnız Bırakmadı

Yarışmaya İzmir AİHL Müdürü Arif Ayyıldız ve Meslek Dersleri Öğretmeni Harun Ece de katıldı.

Kestanepazarı’nı temsilen; Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman ve Eğitim Koordinatörü Mustafa Yıldırım’ın katıldığı yarışmada öğrenci arkadaşları da yarışmacımız Harun Gün’ü yalnız bırakmadı.

Türkiye Finali Eskişehir’de Yapılacak

Bölge yarışmalarının yapıldığı 10 bölgede birinci olan öğrencilerin katılacağı İmam Hatip Liseleri Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali – 3 Haziran 2012 Pazar Günü Eskişehir’de gerçekleştirilecek.

Emeği Geçenlere Teşekkür Ederiz

Öğrencimiz Harun Gün’e, onu yetiştiren hocalarımıza, Kestanepazarı camiasına, İzmir İmam Hatip Lisesi yöneticileri ve öğretmenlerine ve katkısı olan herkese şükranlarımızı sunarız.

Türkiye Finalinde öğrencimiz Harun Gün’e başarılar dileriz.

[caption id="attachment_2602" align="alignleft" width="595" caption="Muğla 7. Bölge İHL'ler Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'na Ev Sahipliği Yaptı"][/caption]   [caption id="attachment_2603" align="alignleft" width="595" caption="Kendi İllerinde 1. Olarak Bölge Yarışmasına Katılan İHL Öğrencileri Türkiye Finaline Katılmak İçin Kur'an Tilavet Etti"][/caption]   [caption id="attachment_2604" align="alignleft" width="595" caption="Öğrencimiz Harun Gün'e Destek Olan İzmir İHL ve Kestanepazarı Ekibi Bölge 1.'liğini Sevinçle Karşıladı"][/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun