Kestanepazarı ’nda Yetişen 45 Hafıza Muhteşem Bir Merasim Yapıldı

Kestanepazarı ’nda Yetişen 45 Hafıza Muhteşem Bir Merasim Yapıldı

Kestanepazarı Kur’an Kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayarak Kur’an-ı Kerim’i baştan sona ezberleyen 45 öğrenciye, ünlü hafızların Kur’an ziyafeti sunduğu muhteşem bir merasim yapıldı.

İzmir Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda 1 Haziran 2014 Pazar günü düzenlenen merasimde, hafızlığını tamamlayan 45 öğrenci, gruplar halinde Kur’an tilavet etti.  Hafız öğrencilerin aileleri ve yakınları başta olmak üzere merasimi izleyen vatandaşlar, duygu dolu anlar yaşadı. Hafızların tarihi gününe şahitlik etmek isteyen yüzlerce vatandaş programın yapıldığı salona akın etti.

Kestanepazarı Hafızlık Merasimi, Mustafa Efe’nin sunumuyla Dost TV ve www.kestanepazari.org.tr internet sitesinden canlı olarak dünya Müslümanlarına ulaştırıldı.

[caption id="attachment_6413" align="alignnone" width="595"]aa Kur'an Kurslarımızda Hafızlığını Tamamlayan 45 Öğrencimiz Muhteşem Bir Hafızlık Merasimiyle Onurlandırıldı[/caption]

Meşhur Okuyucular Muhteşem Bir Kur’an Ziyafeti Sundu

Kur’an Kursları Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında bölge birincisi olan Kestanepazarı ortaokul öğrencisi Abdülkadir Şen’in tilavetiyle başlayan programda, Kestanepazarı mezunu hafızların yanı sıra, ülkemizin önde gelen kurra hafızları Kur’an ziyafeti sundu.

Programda İstanbul HASEKİ Eğitim Merkezi Kur’an-ı Kerim hocası (Kestanepazarı mezunu) Kurra Hafız Ramazan Pakdil, İstanbul Eyüp Sultan Camii Baş İmam Hatibi Kurra Hafız Metin Çakar, İstanbul Şişli Mecidiyeköy Merkez Camii Baş İmam Hatibi Kurra Hafız Ali Derman, İstanbul Valide-i Cedid Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Kerim Öztürk, Eskişehir Odunpazarı Çarşı Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Neşet Kaplan, Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Mesut Güner, Hafız İbrahim Eker ve Kestanepazarı Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız Sadık Daştan muhteşem bir Kur’an ziyafeti sundu.

Hasan Dayhan, Hizmetlerin Devamı İçin Hayırseverlere Çağrı Yaptı

Programın açılış konuşmasında Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan katılımcılara hitap ederek; “Öğrencilerin eğitim-öğretim hayatlarında daha başarılı olabilmeleri için yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte elimizden geldiğince hatta daha güzeli için çalışmaktayız. Bugün sizlere, emeklerimizin ürünü 45 hafızımızı takdim ediyoruz. Mevcut hizmetlerimizin yanında bu sene ortaokula giden çocuklarımıza eğitim hizmeti verebilmek için de bir bina inşaatına giriştik. Siz değerli hayırseverlerin yardımlarıyla büyüyen hizmetlerimiz, Allah’ın izniyle sizler destek olduğunuz müddetçe devam edecektir.” sözleriyle hizmetlerin el birliğiyle yapıldığını anlattı.

[caption id="attachment_6409" align="alignnone" width="595"]aa Hafızlarımızın Salona Girişi Programın Coşkusunu Arttırdı[/caption]

Lütfi Görmez, Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu’nu Anlattı

Kestanepazarı Millî Kültür ve Ahlâka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez programda yaptığı konuşmada, Kestanepazarı sevdalılarını selamlayarak şunları söyledi: “Kurumlarımız, kısa adıyla “Kestanepazarı” olarak biliniyor. Halkımızın deyimiyle “Kestanepazarı Üniversitesi”. 69 yıldır yürüyen bir kervan… ‘Allahu ekber’ demenin yasak olduğu bir dönemde, bir mücahit çıkıyor ortaya… Rahlesi önünde diz çökmekten onur duyduğum hocamız Kurra Hafız Hacı Salih Tanrıbuyruğu ve etrafındaki yardımsever insanların gayretleriyle bu kervan o günlerden günümüze kadar geldi. Bugün burada bu kurumun mezunu olarak, yine bu hizmet kervanında bulunmaktan gurur duyuyorum.”

Karabağlar ve Konak Müftüleri Birer Konuşma Yaptı

Programda Karabağlar Müftüsü Abdulcebbar Altun ve Konak Müftüsü Zeki Aksoy birer konuşma yaptı. Konuşmalarında, hafızları yetiştiren hocalar başta olmak üzere, hafız aileleri, Kestanepazarı camiası, yardımseverler ve katılımcılara teşekkür ederek; 45 hafızın yetişmiş olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Ekrem Saylam; “Atalarımız Ölene Kadar Kur’an’ın Hizmetçisiydi”

İzmir İl Müftü Vekili (Yardımcısı) Ekrem Saylam, yaptığı konuşmada; “Bizler öyle bir medeniyetin mirasçılarıyız ki atalarımız ‘Bu can bende olduğu müddetçe, ben Kur’an’ın hizmetkârıyım’ demişlerdir. Kur’an için, din için, İslam için her şeyi yapmış, hatta canlarını bile vermişlerdir. Bugün biz bu sevgiyi, bu aşkı yaşıyoruz. Bize Allah’ın emaneti olan yavrularımızı, O’nun rızasına uygun amellerle yetiştirmenin gayreti içerisinde olduk, olacağız. İnşallah bizden sonra gelen nesiller de Allah’ın kitabını yüceltmek için gayret ederek, her türlü emek ve davranışı sergileyecektir.” dedi.

[caption id="attachment_6411" align="alignnone" width="595"]dd Protokol Konuşmalarında Hafızlarımıza, Ailelerine ve Hocalarına Teşekkürler Edildi[/caption]

Ramazan Bozkurt: “Fatiha Ruhlu Nesiller Yetiştirmeliyiz”

DİB Tire Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Bozkurt konuşmasında “Huzurumuzda, Kur’an’ı yüzünden okuyan değil, yüzünden Kur’an okunan bir nesil var. Biz daha çok gül kokulu Kur’anlara alıştık ama karşımızda Kur’an kokulu güller var.

Fatiha, Müslüman olmanın özetidir. Fatiha ruhlu olanlar, Rab kime denir, hamd kime edilir bilirler. Fatiha ruhlu olanlar yardımı kimden isteyeceklerini, kulluğu kime yapacaklarını, sırat-ı müstakimin ne olduğunu iyi bilirler.” diyerek, hayatta olanlar için Fatiha okuyan hafızların varlığından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mustafa Ateş: “Dünyaya Hükmeden Bir Mesajın Zamanla, Mekânla Mukayyet Olması Mümkün Değildir”

Din İşleri Yüksek Kurulu Emekli Üyesi, Kestanepazarı Fidan Dergisi Yazarlarından Mustafa Ateş konuşmasında, hafızlar için ‘canlı Kur’an’ kelimesinin kullanıldığını ifade ederek şunları söyledi: “45 tane canlı Kur’an bu salona, merdivenlerden inerek geldiler. İsterdim ki bütün salon ayağa kalksın, Kur’an’ı ayakta karşılasın, Kur’an için ayağa kalksın. Hafız olan çocuklarını ayakta karşılayan babalar, hafız yaptığı talebeyi ayakta karşılayan hocalar tanırım ben. Eğer Kur’an’a saygı göstermek istiyorsak bu çocuklar geldiğinde ayağa kalkmalıydık. Öğrencilerimiz tilavetlerinde konuyla ilgili çok güzel ayetler okudular. Bu memlekette vaktiyle ‘Allahu ekber’ demek yasaktı. Ben Kur’an öğrenmeye başlamak istediğim zaman köyde elif cüzü bile yoktu ki o köyde yirmi sene evvel medrese varmış. Ama o günlerden bu günlere geldik, her yıl binlerce hafız yetişiyor elhamdülillah.

Kur’an-ı Kerim bizim hayatımızda vardır. Çünkü Kur’an-ı Kerim Allah tarafından insanlığın gidişatına, tarihin seyrine müdahale etmek için gönderilmiştir. O müdahale de insanlar aracılığıyla olmaktadır. Bugün bu çocuklar istikbalde büyük insanlar olacak ve bu milletin kaybettiği zamanlar böylece telafi edilecektir. Kestanepazarı uzun zamanlardan beri bu hizmetleri devam ettiriyor. Çok küçük imkânlarla başlayan bu hizmet bugün salonlara sığmıyor. Mescitlere, camilere sığmadığı gibi yarın metropol meydanlarına da sığmayacak. Çünkü dünyaya hükmeden bir mesajın zamanla, mekânla mukayyet olması mümkün değildir.”

[caption id="attachment_6412" align="alignnone" width="595"]jj Program Sonunda Dernek Yöneticileri, Karabağlar ve Konak Müftülükleri Hafızlarımıza ve Hocalarına Hediye Takdim Etti[/caption]

Başbakan Erdoğan ve Bakanlar Gönderdiği Telgrafla Hafızlarımızı Kutladı

[caption id="attachment_6415" align="alignleft" width="280"]aa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hafızlarımızı Telgrafla Kutladı[/caption]

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek, hafızlık mertebesine ulaşan 45 öğrencimizi ve onların değerli hocalarını, canı gönülden tebrik ediyorum. Sevgili hafızlarımıza bundan sonraki hayatlarında da başarılarının daim olmasını diliyor, size ve tüm misafirlere en kalbi selamlarımı sunuyorum.”

Erdoğan’ın yanı sıra devlet büyüklerinden; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Mazhar Bilgin, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, Antalya İl Müftüsü Osman Artan ve Mardin il Müftüsü Dursun Ali Coşkun hafızlarımızı, hafız ailelerini ve hocaları tebrik eden telgraflar gönderdiler.

Rahmet Yağmurları Altında Eller Semaya Açıldı

Yağmurlu bir günde, maddi-manevi rahmetin sağanak sağanak yağdığı programın sonunda dua için katılımcılar ve ekranları başındaki izleyiciler ellerini semaya kaldırıldı. Kestanepazarı Millî Kültür ve Ahlâka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez’in duasına, salonda bulunan yüzlerce kişinin yanı sıra, ekranları başındaki on binler de âmin dedi.

Duanın ardından hafızlara, misafir konuşmacılara ve okuyuculara; Kestanepazarı tarafından hazırlanmış olan mezuniyet, onur ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Hafızlara ve hafızlık hocalarına Kestanepazarı tarafından birer çeyrek altın hediye edildi. Öğrenci velileri de çocuklarına birer çeyrek altın taktı.

İzmir İl, Karabağlar ve Konak müftülükleri ise kitap hediye etti.

Program sonunda misafirlere ikramlar dağıtıldı.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun