Gelenek Bozulmadı Kestanepazarı’ndan Hafızlıkta Yüzde Yüz Başarı

Gelenek Bozulmadı Kestanepazarı’ndan Hafızlıkta Yüzde Yüz Başarı

Gelenek Bozulmadı Kestanepazarı’ndan Hafızlıkta Yüzde Yüz Başarı

Kestanepazarı Kur’an Kursları’nda hafızlık eğitimini tamamlayan 16 öğrencinin tamamı, İzmir İl Müftülüğü’nde Haziran ayında yapılan sınavı başarıyla geçerek hafızlık belgesi almaya hak kazandı. Geçmiş yıllarda da birçok kez yüzde yüzlük başarıya imza attıklarını dile getiren Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Müdürü Şaban Küçük, “Bu yılda geleneği bozmadık. Disiplinli çalışmaları ile bizlere bu başarıyı getiren tüm öğrenci, hoca ve velilerimizi bir kez daha tebrik ederim” dedi.

Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi gören 11 öğrenci ile Konak Müftülüğü Kestanepazarı Merkez Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi gören 5 öğrenci, Haziran ayında yapılan hafızlık sınavlarına katıldı. Toplam 16 öğrenci, girdikleri sınavda Kestanepazarı geleneğini sürdürerek hafızlık sınavından başarı ile geçti.

“BAŞARININ SIRRI DİSİPLİNLİ ÇALIŞMADIR”

Sınava giren tüm öğrencilerin Hafızlık Belgesi almaya hak kazanmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Müdürü Şaban Küçük, “Hafızlık hiç kolay elde edilen bir mertebe değildir. Hele pandemi sürecinde, yüz yüze eğitimlere ara vermek zorunda kaldığımız bu zorlu süreçlerde hafızlık eğitimi çok daha zor ve ağır oluyor. Yüce Allah’a şükürler olsun ki bu yavrularımıza hafız olmayı nasip etti. Sınava giren tüm öğrencilerimizin Kestanepazarı geleneğini sürdürerek yüzde yüz başarı kazanmalarındaki sebep, pek tabii ki bu zorlu süreçte de disiplinli çalışmadır. Tüm öğrenci ve hocalarımız uzaktan eğitim sürecinde de bir an olsun disiplinden ayrılmadan günü gününe derslerini takip etmiştir. Alınan bu başarı da o zorlu ve meşakkatli sürecin en tatlı meyvesidir. Hocaların en büyük kazancı öğrencilerinin başarısıdır. Bu sebeple bu başarıda en büyük pay sahibi olan yavrularımızı, hocalarımızı ve velilerimizi bir kez daha tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Kursumuzdaki hafızlık ve Kur'an eğitiminin devamı için öğrencilerimizin iaşe ve ibadesini sağlayan Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’mizin Başkanı Cüneyd Dayhan ve yönetim kurulu üyeleri ile çalışanlarına da ayrıca teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun