Buca Kur’an Ziyafeti İzmirlileri Coşturdu

Buca Kur’an Ziyafeti İzmirlileri Coşturdu

Kestanepazarı ve Buca Müftülüğü’nün düzenlediği “Buca Kur’an Ziyafeti” Buca Yıkıkkemer Camii’nde gerçekleştirildi.

[caption id="attachment_4187" align="alignnone" width="595"] Kestanepazarı ve Buca Müftülüğü Kur'an Ziyafeti İzmir'i ve İzmirlileri Coşturdu[/caption]

Programa; DİB Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Fatih Kurt, İzmir İl Müftü Yardımcısı Ekrem Saylam, Buca Müftüsü Adem Gülmek, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan, Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez, Fidan Eğitim Kurumları Derneği Başkanı M. Necati Gürsöz, Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman ve İzmir’in dört bir yanından vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Fidan Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nurkan Boz’un gerçekleştirdiği, İzmir camilerinde ve Kestanepazarı Kur’an Kurslarında görev yapan meşhur hafızların yer aldığı programda; Kestanepazarı Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Selim Menteşeli, Kestanepazarı Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız İbrahim Eker, Balçova Yeşil Camii İmam Hatibi Hafız Ahmet Yüksel, Kestanepazarı Kur’an Kursu Öğreticileri Hafız Sadık Daştan, Hafız Mehmet Ali Yakalı, Hafız Hasan Hüseyin Türe, Hafız Yasin Uslu, Buca Yeniyol Camii İmam Hatibi Hafız Muhammer Gökmen ve Çiğli Merkez Çarşı Camii Müezzini Vedat Özarpacı Kur’an tilavet etti.

Düzenlenen yarışmalarda derecelere giren ve İzmir’i temsil eden öğrencilerimizin de yer aldığı programda; 2012 Türkiye Birincisi Hafız Harun Gün, 2009 Türkiye Birincisi Hafız Yunus Emre Vural, 2010İzmir Birincisi Enes Kaput ve 2013 İzmir Birincisi Ensar Çakmak Kur’an tilavet etti.

Okuyucu öğrencilerimizden oluşan, Kestanepazarı ilahi grubu topluluğunun seslendirdiği ilahiler ve Hafız Vedat Özarpacı’nın kasidesi cami cemaatini coşturdu.

[caption id="attachment_4210" align="alignnone" width="595"] Buca Yıkıkkemer Camii İzmir'in Önde Gelen Okuyucularına Ev Sahipliği Yaptı[/caption]

Lütfi Görmez: “İlim Meclislerinde Şu İfade Kullanılır ‘Kestanepazarı Üniversitesi’”

Programda bir konuşma yapan Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez, Kur’an tilavet eden öğrencilerimizi kastederek “Kim bu çocukların anne-babası olmak istemez. Onlara cennette bir taç giydirilecek” diyerek hafızlığın ve iyi evlat yetiştirmenin önemini vurguladı.

Görmez şunları söyledi: “Kestanepazarı, yarım asrı aşkın bir süredir bu işi yapıyor. 600’e yakın talebemiz var Elhamdülillah. Onlar Kur’an-ı Kerim’i okuyorlar, hıfz ediyorlar ve Kestanepazarı bu talebelerden para almıyor aksine teşvik ediyor. Nice insanlar gördüm, dünyanın neresine giderseniz gidin, mutlaka bir Kestanepazarlıyla karşılaşırsınız. Bundan dolayı ilim meclislerinde şu ifade kullanılır ‘Kestanepazarı Üniversitesi’.Cenab-ı Hak cümlemize Kur’an’la amel etmeyi ve Kur’an’la amel eden nesiller yetiştirmeyi nasip eylesin.”

[caption id="attachment_4190" align="alignnone" width="595"] Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez - Buca Müftüsü Adem Gülmek...........[/caption]

Adem Gülmek: “Ne Güzel Ettinizde Kur’an’ın Feyzinde ve Bereketinde Buluştunuz”

Buca İlçe Müftüsü Adem Gülmek konuşmasında, Kur’an ziyafeti programının güzelliklerine değinerek “Ne güzel ettinizde Pazar gününüzü böylesina anlamlı bir mekanda ve böylesine ruhları dirilten ve insanların gönüllerini bu manada yeniden ve yeniden yapılandıran, Kur’an’ın feyzinde ve bereketinde burada buluştunuz. Şu güzide toplulukta Kur’an tilavetinin, Kur’an ziyafetinin, Kur’an’ın gönüllerden gönüllere, sokaklardan sokaklara, caddelerden caddelere taşınmasının ne kadar büyük önem arz ettiğini bizlere göstermekte. Rabbim iki cihanda gönüllerimizi Kur’an’ın feyzinden, bereketinden ayırmasın inşallah. Rabbim bu tür organizasyonların sayılarını artırsın.” diyerek Kestanepazarı camiası, okuyucu hocalar ve cemaate teşekkürlerini iletti.

[caption id="attachment_4198" align="alignleft" width="230"] Fatih Kurt[/caption]

Fatih Kurt: “Yüce Kitabımız, Rabbimizin Bize Gönderdiği Bir Mesajdır”

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Fatih Kurt konuşmasında Çanakkale zaferindeki şehitlere değinerek; “Biz, hayatının her anında, ölüme giderken bile Kur’an okuyarak hayatını ve ömrünü geçiren bir milletin torunlarıyız. Kur’an bizim hayatımızda önemli bir yer tutuyor ama kabul etmeliyiz ki arzu edilen oranda değil. Kur’an-ı Kerim’i hergün, devamlı elimize alıp okumalıyız. Yüce kitabımıza “rabbimin bana gönderdiği bir mesajdır” diye bakarak, onu anlamak üzere elimize alıp gayret göstermeliyiz.” sözleriyle Kur’an okuyan hafızların çoğalması ve gençlerin yetişmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Program Sonrası Okuyuculara Büyük İlgi Gösterdiler

Programa katılanlar, okuyucu hocalar ve programın hazırlanmasında emeği geçenlere büyük ilgi göstererek tebrik edip, musafahalaştılar.

Program sonunda, Bimar Marketleri Sahibi Yusuf Bitirim’insponsorluğunda, ziyafete katılan cemaate pilav ve ayran ikram edildi.

[caption id="attachment_4204" align="alignnone" width="595"] Program Sonrası Cemaat, Okuyucu Hocalar ve Programda Emeği Geçenleri Tek Tek Tebrik Etti[/caption] [caption id="attachment_4213" align="alignnone" width="595"] Okuyucu Hocalarımız, Programda Emeği Geçen Kestanepazarı ve Buca Müftülüğü Çalışanlarıyla[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun