Kestanepazarı’ndan Bir Türkiye Birinciliği Daha

Kestanepazarı’ndan Bir Türkiye Birinciliği Daha

Türkiye’nin en köklü hafızlık müessesesi olan Kestanepazarı Kur’an Kursları’ndan 2013 yılında mezun olan Hafız Enes Kaput, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın din görevlileri arasında yaptığı Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’nda Türkiye birincisi oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Ve Kıraat Kurulu Başkanlığı’nca düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Erkekler Türkiye Finali Kahramanmaraş Abdülhamithan Camii'nde yapıldı. Türkiye’nin çeşitli illerinden katılım gösteren 10 bölge birincisi adayın yer aldığı yarışmayı Kestanepazarı Mezunu Karabağlar Müftülüğü Esendere Camii Müezzin Kayyımı Hafız Enes Kaput kazandı. İstanbul'dan katılan Muhammed Fatih Dölen yarışmayı ikinci olarak tamamlarken, Bursa'dan katılan Yahya Çelik ise üçüncü oldu.

Yarışma sonrası dereceye giren görevlilere ödüllerini veren Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, 2004 yılından beri din görevlileri arasındaki Kur'an-ı Kerim okuma yeteneğini geliştirmek ve Kur'an-ı Kerim'e hizmet amacıyla yarışmayı düzenlediklerini belirtti. HAFIZ ENES KAPUT Aydın Sultanhisar’da görevli Emekli İmam Kemal Kaput’un oğlu olarak 1992 yılında dünyaya gelen Hafız Enes Kaput, 8 yıllık temel eğitimini tamamladıktan sonra 2006 yılında Kestanepazarı ailesine dahil oldu. Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Öğreticisi İbrahim Eker Hocamızdan 2009 yılında hafızlığını alan Kaput, Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfımızın himayesinde İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2013 yılında mezun oldu. Mezun olduğu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nda göreve başlayan Hafız Enes Kaput, Kütahya Çavdarhisar Avşar Köyü’ne İmam Hatip olarak atandı. Mezunumuz Hafız Enes Kaput 2016 yılından itibaren de Karabağlar Müftülüğü Esendere Camii Müezzin Kayyımı olarak görevine devam etmektedir.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun