Bir Birincilik de Mezun Hafızlardan

Bir Birincilik de Mezun Hafızlardan
Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu mezunlarından Karabağlar Esendere Camii Müezzin Kayyımı Hafız Enes Kaput, din görevlileri arasında yapılan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda Bölge Birincisi oldu. Enes Kaput aldığı birincilikte Eylül ayında yapılacak olan Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazandı. Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’nde dünyaya gelen Karabağlar Müftülüğü Esendere Camii Müezzin Kayyımı Enes Kaput, Kestanepazarı görevlilerinin ilçeye yapmış oldukları ziyarette Kestanepazarı Ailesi ile tanıştı. Ortaokulu bitirdikten hemen sonra 2006 senesinde 14 yaşında Kestanepazarı Ailesi’ne katılan Enes Kaput, 2009 senesinde Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu’nda İbrahim Eker Hoca’da hafızlığını tamamladı. Hafızlığını tamamladığı 2009 senesinde İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ortaöğrenimine başlayan Enes Kaput, Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı ile Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği himayesinde ortaöğrenimini ve ardından Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Önlisans eğitimini tamamladı.
  1. TÜRKİYE FİNALİ
Kestanepazarı himayesinde eğitim alırken 2008 senesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye Kur’an Kursları arasında yapılan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında İzmir ve bölge birincisi olan Enes Kaput Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı. İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ortaöğrenime devam ederken 2010 yılında, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan İmam Hatip Liseleri Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda da İzmir ve bölge birincisi olan Enes Kaput, 2. Kez aynı branşta Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazandı. Son olarak 2013 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nda göreve başlayan Enes Kaput, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ve Din Görevlileri arasında yapılan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda İzmir Birincisi oldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Camii’nde Mayıs ayında yapılan elemelerde bölge birincisi de olan Enes Kaput, 16 Eylül 2018 tarihinde Kahramanmaraş’da yapılacak olan Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazandı. Enes Kaput yarışma sonrası ödülünü Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı Üyesi Fatih Okumuş’tan aldı.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun