Arapça Metin Canlandırma Yarışmalarında Ege Bölge Birincisi Olduk

Arapça Metin Canlandırma Yarışmalarında Ege Bölge Birincisi Olduk
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Arapça Yarışmaları metin canlandırma dalında öğrencilerimiz bölge birincisi oldu. “Videonu çek gönder” yöntemiyle yapılan bölge yarışmasında il birincisi olan okulların videoları jüri tarafından incelendi.

  [caption id="attachment_8692" align="aligncenter" width="630"]Öğrencilerimiz Başarılarını En İyi Şekilde Sergiledi Öğrencilerimiz Başarılarını En İyi Şekilde Sergiledi[/caption] Ortaokul Öğrencilerimizin Başarısı Camiayı Sevindirdi Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Öğrencileri, okulları Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu adına katıldığı 7. Uluslararası Arapça Yarışmasında bölge birinciliği elde etti. Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Kurs Yöneticisi Halil Taşcı, Kestanepazarı Hocası Hasan Akburak, Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu Arapça Öğretmeni Şule Demir ve diğer öğretmenlerin büyük desteğiyle yarışmaya hazırlanan M. Akif Doğan, Fatih Şenol, Bünyamin Satık, Mehmet Yıldırım birincilik elde edecek performans sergileyerek 29 Mayıs 2016’da gerçekleşecek Türkiye Finaline katılamaya hak kazandılar. [caption id="attachment_8693" align="aligncenter" width="630"]Sağdan; Halil Taşcı, Mehmet Akif Doğan, Mehmet Yıldırım, Şule Demir, Fatih Şenol, Bünyamin Satık, Hasan Akburak Sağdan; Halil Taşcı, Mehmet Akif Doğan, Mehmet Yıldırım, Şule Demir, Fatih Şenol, Bünyamin Satık, Hasan Akburak[/caption] Başarı ile ilgili Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Kurs Yöneticisi Halil Taşcı’ya sorduk: Hocam öğrencilerle uzun zamandır Arapça yarışmalarına çalışıyorsunuz. Çalışmalarınızdan biraz bahseder misiniz? Öğrencilerimizi günlük ve haftalık planlar yaparak sınıf, mescit, konferans salonu gibi değişik ortamlarda hazırlanmaya gayret ettik. Öğrencilerimiz bu plan dâhilinde disiplinli bir şekilde hocalarımız tarafından çalıştırıldı. Değişik hocaların gözetiminde, her hocamızın alanında tecrübe sahibi ve uzman olduğu durumlardan istifade ettik. Öğrencilerimiz bıkmadan usanmadan gayretleri ile birlikte bizleri dinlemeleri programa uymaları öğrencilerimizi başarılı kıldı. Hafta sonu Ankara Kızılcahamam’da öğrencilerimiz performanslarını canlı olarak gösterecekler. Öğrencilerimiz final yarışmasına hazırlar. Öğrencilerimize güveniyoruz. Lise Öğrencilerimiz Kestanepazarını Gururlandırdı 7.Uluslararası Arapça Yarışmaları İmam Hatip Liseleri Arası Metin Canlandırma dalında İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitimlerine devam eden öğrencilerimiz; İsmail Şengör, Musa Şahan, Muhammed Çimen ve Muhsin Türk “Videonu çek gönder” yöntemiyle katıldıkları yarışmada bölge birincisi oldu.  

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun