Aliağa Kur’an Ziyafeti, Kur’an Dostlarını Bir Araya Getirdi

Aliağa Kur’an Ziyafeti, Kur’an Dostlarını Bir Araya Getirdi

Kestanepazarı’nın il ve ilçe müftülükleriyle ortaklaşa düzenlediği Kur’an Ziyafeti programları tüm coşkusuyla devam ediyor. Kestanepazarı ve Aliağa Müftülüğü organizesiyle düzenlenen Aliağa Kur’an Ziyafeti Programı, Kurtuluş Camiin’de Kur’an’a susayan gönülleri mest etti.

 

Aliağa Halkı Programa Yoğun İlgi Gösterdi

Aliağa ve çevre ilçelerden Kur’an ziyafetine akın eden vatandaşlar; farklı tilavetleri dinleyebilmek için Kurtuluş Camii’ne akın etti. Caminin 3 katını da dolduran vatandaşlar, program boyunca ziyafeti ilgiyle takip etti.

[caption id="attachment_3855" align="alignnone" width="595"] Kestanepazarı ve Aliağa Müftülüğünün Ortaklaşa Düzenlediği Kur'an Ziyafeti Programı Kur'an Dostlarını Bir Araya Getirdi[/caption]

Hafızlar Gönülleri Mest Etti

Sunuculuğunu Fidan Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nurkan Boz’un gerçekleştirdiği Kur’an ziyafeti programında İzmir’in önde gelen okuyucularından Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız İbrahim Eker, Çiğli Merkez Çarşı Camii Müezzini Hafız Vedat Özarpacı, Gaziemir Merkez Camii İmam-Hatibi Hafız Hüsamettin Karadaş, Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız Mehmet Ali Yakalı, Balçova Eyüp Sabri Camii İmam-Hatibi Hafız Yaşar Eren, Kestanepazarı Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız Sadık Daştan, 2012 İHL’ler Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye 1.’si Harun Gün, 2013 İHL’ler Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İzmir İl Birincisi Ensar Çakmak, 2010 İHL’ler Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye 4.’sü Enes Kaput tilavetleriyle dinleyenleri mest etti.

 

[caption id="attachment_3914" align="alignleft" width="210"] Enes Müslümoğlu[/caption]

Kaside ve İlahiler Gözyaşıyla Dinlendi

Kestanepazarı öğrencilerinden Harun Gün, Yunus Emre Vural, Enes Kaput ve Ensar Çakmak’tan oluşan Kestanepazarı İlahi Grubu, seslendirdiği ilahilerle kimi zaman coşturdu, kimi zaman da duygulu anlar yaşattı. Hafız Vedat Özarpacı ve Hüsamettin Karadaş’ın kasideleri kulakların pasını sildi.

 

Konuşmalarda Kestanepazarı Anlatıldı

Millî Kültür ve Ahlâka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez yaptığı konuşmada; Kestanepazarı’nın 1945 yılından bu yana Kur’an ve hafızlık eğitimi verdiğini vurguladı.

Aliağa Müftüsü Enes Müslümoğlu, Aliağa’da büyük bir camiye ihtiyaç olduğunu belirterek, Kestanepazarı’nın Aliaağalılara sunduğu Kur’an ziyafeti programından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Programa ilginin beklediklerinden çok daha fazla olduğunu belirten Müslümoğlu, katılımlarından ve katkılarından dolayı Aliağalılara teşekkür etti.

Program, Aliağa Müftüsü Enes Müslümoğlu’nun yaptığı duanın ardından yapılan ikramlarla son buldu.

[caption id="attachment_3857" align="alignnone" width="595"] Aliağa Halkı Kur'an Ziyafeti Programına Büyük İlgi Gösterdi[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun