“Kınalı Kuzular Çanakkale Yollarında” Coşku ve Hüznü Bir Arada Yaşattı

“Kınalı Kuzular Çanakkale Yollarında” Coşku ve Hüznü Bir Arada Yaşattı

Öğrencilerimiz, Çanakkale şehitlerini anma programları kapsamında, “Kınalı Kuzular Çanakkale Yollarında” oyunuyla Çanakkale ruhunu sahnede canlandırdı.

[caption id="attachment_6234" align="alignnone" width="595"]Kınalı Kuzular Çanakkale Yollarında Kınalı Kuzular Çanakkale Yollarında Oyunu İzleyicilere Çanakkale Savaşını Tekrar Yaşattı[/caption]

Programda Kestanepazarı Tiyatro Kulübü öğrencileri, hocalarımızdan Halil Taşcı’nın yazıp-yönettiği “Kınalı Kuzular Çanakkale Yollarında” adlı oyunu sahneledi.

Beş perdeden oluşan dıramada, Çanakkale Savaşı’na katılan çocuk yaşlardaki gençlerin hikâyesi anlatılıyor.

Oyunda, genç Mehmet’in babası Çanakkale Savaşı’na gitmiş ve geri dönmemiştir. Mehmet manevi duygular ve babasını bulma ümidiyle savaşa katılarak düşmanla mücadele eder, sağ kolunu kaybeder ve cephede şehit düşer.

Programa Kestanepazarı Başkanı Hasan Dayhan ve yönetim kurulu üyesi Haluk Saruhan’ın yanı sıra; idarecilerimiz, eğitimcilerimiz, öğrencilerimiz ve misafirlerimiz katıldı.

[caption id="attachment_6239" align="alignnone" width="595"]Kınalı Kuzular Çanakkale Yollarında Oyun Henüz Bir Talebe Olan Mehmet ve Arkadaşlarının Çanakkale Savaşına Katılmasını Anlatıyor[/caption] [caption id="attachment_6240" align="alignnone" width="595"]Kınalı Kuzular Çanakkale Yollarında Vatan Müdafaası İçin Okulu Bırakan Kınalı Kuzular Fedakarca Cepheye Koştu[/caption] [caption id="attachment_6233" align="alignnone" width="595"]Kınalı Kuzular Çanakkale Yollarında Kınalı Kuzular Çanakkale Yollarında Oyunu Savaş Sahneleriyle İzleyicileri Duygulandırdı[/caption] [caption id="attachment_6238" align="alignnone" width="595"]Kınalı Kuzular Çanakkale Yollarında Kestanepazarı Tiyatro Kulübü Öğrencileri ve Yöneticilerimiz[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun