49. Mezunlar Buluşması İnternet Üzerinden Gerçekleştirildi

49. Mezunlar Buluşması İnternet Üzerinden Gerçekleştirildi

Türkiye’nin en köklü Hafızlık Kurumu olan İzmir Kestanepazarı mezunları her yıl olduğu gibi bu yılda bir araya geldi. Korona virüs pandemisi tedbirleri kapsamında Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’nin İzmir Hatay’daki Eğitim Kampüsü’nden gerçekleştirilen Geleneksel 49. Mezunlar Buluşması’na birçok Kestanepazarı Gönüllüsü internet yayını üzerinden bağlandı.

Kestanepazarı Mezunları ve Mensupları Derneği ile Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği tarafından organize edilen 49. Mezunlar Buluşması, kampüste Korona virüs pandemisi tedbirlerine uyularak gerçekleşti. Kestanepazarı Öğrenci Yetişitrme Derneği ile Kestanepazarı Mezunları ve Mensupları Derneği yönetimlerinin hazır bulunduğu buluşmaya sınırlı sayıda mezun ve mensup fiziki olarak katıldı. Tüm katılımcılar maskeleri ile salona giriş yaparken, sosyal mesafe kuralı sebebiyle az sayıda mezunun salona kabul edilebildiği belirtilerken, buluşma internet imkânları kullanılarak dijital toplantı platformları üzerinden gerçekleşti.

Kestanepazarı Gönüllülerinin birçok şehir ve hatta yurt dışından da dijital platform üzerinden katılım gösterdiği program, Kestanepazarı Merkez Kur’an Kursu Yöneticisi Kurra Hafız Sadık Daştan’ın Fetih Suresi okuması ile başladı. Ardından açılış selamlama konuşmasını Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan yaptı.

“KUR’AN VE İMAM HATİP NESLİNE ARALIKSIZ HİZMET ETMEYE DEVAM EDİYORUZ” Konuşmasında Kestanepazarı’nın Alamet-i Farikası olan kesintisiz hafızlık eğitiminin, Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan uzaktan eğitim sürecinde de kesintiye uğramadığını ve Kestanapazarı’nın Türkiye’nin en eski kesintisiz hafızlık eğitimi veren yegâne kurum olarak varlığını sürdürdüğünün altını çizdi. Bu başarı için tüm öğrenci hoca ve velileri tebrik eden Başkan Dayhan, İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yeni binası ile birlikte Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu olduğunu ayrıca, Bayraklı’daki İmam Hatip Lisesi inşaatının da bu sene bittiğini ve eğitim öğretim döneminde sınırlı sayıda kontenjanla eğitime başlayacağını müjdeledi. Kestanepazarı olarak Kur’an ve İmam Hatip nesline aralıksız hizmet etmeye devam ettiklerini vurgulayan Başkan Dayhan, “Bu hizmetler için emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“KURUMLARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ” Kestanepazarı Mezunları ve Mensupları Derneği adına katılımcıları selamlamak üzere söz alan Dernek Başkanı Akif Savaş, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’ne ev sahipliğinden ötürü teşekkür etti. Korona virüs tedbirleri kapsamında bu yılki mezunlar buluşmasını dijital ortam üzerinden yapmanın daha sağlıklı olacağı kanaati ile bu uygulamayı gerçekleştirdiklerini de aktaran Başkan Savaş, toplantının gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Korona virüs pandemisi sürecinde ülkedeki tüm sivil toplum kuruluşlarının etkilendiğinin de altını çizen Başkan Savaş, “Bizler mezunu olduğumuz Kestanepazarı’na her zaman her yerde sahip çıkmalıyız. Bu tür kurumlar ancak gönüllülerin destekleri ile ayakta kalabilmektedir. Kur’an kurslarımız bizim kurslarımızdır. Bu sebeple görevli olduğumuz yerlerde de elimizden gelen desteği vermeliyiz” dedi.

Selamlama konuşmalarının ardından Kestanepazarı’nda görev yapmış hocalar, mezunlar, yöneticiler ve mensuplar sırayla söz alarak duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun