2014 İmam Hatip Takvimi Duvarlarımızı Süslüyor

2014 İmam Hatip Takvimi Duvarlarımızı Süslüyor

2014 İMAM HATİP TAKVİMİ DUVARLARIMIZI SÜSLÜYOR

İmam Hatip Takvimi, 1956 yılında, İmam Hatip ve İlahiyatta Öğrenci Yetiştirme Derneği (bugünkü Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği) tarafından yayınlanmaya başlandı. Kestanepazarı kurucularından merhum Hacı Raif Cilasun'un tavsiyesiyle hazırlanmaya başlanan İmam Hatip Takvimi, ülkemizin ilk takvimlerindendir. Günümüze kadar 59 yıldan beri aralıksız Kestanepazarı tarafından yayınlanan takvim, yıllar yılı halkımız tarafından beğeniyle karşılanmış ve ilgiyle takip edilmiştir. Dîni, millî, ahlakî, edebî, tarihî ve güncel konuları içeren, sayfaları arasına serpiştirilmiş ayet ve hadislerle bezeli olan İmam Hatip Takvimi; İmam Hatip Liseleri ve Ortaokulları camiasıyla birlikte, inanan kardeşlerimiz tarafından aranan ve yıllar yılı istifade edilen bir takvim olmuştur.

2014 YILI TAKVİMİMİZ HER ŞEYİYLE YENİLENDİ

İmam Hatip Takvimi, 2014 yılı itibariyle Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Basın-Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü bünyesinde hazırlanmaya başlandı. İstanbul'daki takvim bürosunun kapatılmasından itibaren yaklaşık 20 yıl, çeşitli firmalar emek sarf ederek, takvim hizmetimizi yürütmekteydi. 2014 yılı itibariyle takvimimizin her türlü içerik ve tasarım çalışması, Kestanepazarı'nın bünyesine alınmıştır.  

İçerik Ve Tasarım Tamamen Değiştirildi

Daha önceki yıllarda dik olan takvim yaprakları, bu yıl yataya dönüştürüldü. Tasarım tamamen değiştirildi ve daha profesyonel bir yapıya kavuşturuldu. Namaz vakitleri okunaklı bir şekilde, her biri ayrı hücrelere yerleştirildi. Gözü yormayan, tasarım açısından da şık görünümlü özel bir renk seçildi. İzmir ili namaz vakitlerine ayrı bir bölümde yer verildi. Yaprak arka yüz bilgileri,takvim ekibi tarafından özenle seçilip hazırlandı. Arka yüzdeki yazılar, günün anlam ve önemine göre yerleştirildi.  

Hicri Takvime Büyükçe Yer Verildi

Birçok takvimde Hicri Takvim oldukça küçük şekilde yazıldığından, Hicri Takvim takip zorluğu oluşmaktaydı. Bu durumu göz önünde bulundurarak, Hicri Takvim hususunda var olan hassasiyetin de geliştirilmesi hedeflendi. Uzaktan bakıldığında, hem miladî hem de hicrî takvim okunaklı bir şekilde gözükebilecek bir tasarım uygulandı. Bilgilerin uygun şekilde bölümlere ayrılması, aranan bilginin rahatlıkla bulunabilmesi ve görsellik açılarından tasarıma ayrıca özen gösterildi.

İMAM HATİPLER TAKVİMİNE SAHİP ÇIKIYOR

Türkiye'de takvimin olmadığı yıllarda, Kestanepazarı'nın ileri görüşlü ve fedâkâr yöneticileri tarafından yayına başlaması sağlanan İMAM HATİ P TAKVİMİ, 1956 yılından bu yana tam 59 yıldır insanımıza hizmet veriyor. Geçen bu uzun yıllarda takvimimizin tirajı inişli çıkışlı periyotlar izlemiştir. Uzun yıllar bölgelere özel takvimler de hazırlanmıştır. Ancak yaklaşık 20 yıldır, ülkemizdeki takvim sayısının artması, dijital ortamda namaz vakitlerini gösterir aletlerin çoğalması ve takvim okurunun belirli oranda azalmasıyla takvimimizin tirajı belli oranda aşağıya çekilmişti. Artık bugün, İmam Hatip Okullarının sayısının 1500'ü aştığı ülkemizde, takvimimizi yeniden canlandırmak ve tirajını artırmak gerektiğine inanıyoruz.  

İmam Hatipliler 2015 Yılında Kendi Takvimini Kullanıyor

Yepyeni vizyonu, profesyonel tasarımı ve doyurucu içeriğiyle İMAM HATİP TAKVİMİ, yeni bir başlangıç ve yeni bir yükselişin eşiğindedir. Artık İmam Hatipliler, 2015 yılında kendi takvimini satın alarak, yarım asrı aşkın bir zamandır sahip çıktığı geleneğini sürdürecektir. Yöneticileri, velileri ve camiasıyla her İmam Hatip Okulumuzu, İMAM HATİP TAKVİMİ'nin tanıtımı, dağıtılması ve yeni okurlara ulaştırılmasında katkılar sağlamaya davet ediyoruz.   Geliniz geleneğimizi sürdürelim, Geliniz kurumlarımızı destekleyelim, Geliniz İMAM HATİP TAKVİMİ'mize sahip çıkalım.

2015 İMAM HATİP TAKVİMİ İSTEKLERİ

2015 yılı takvimi isteklerinizi aşağıdaki iletişim araçları aracığıyla bildirebilirsiniz:  

İLETİŞİM-DAĞITIM:

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Basın-Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü 175/2 Sk. No:3 Adnan Suvari Mah. Karabağlar İzmir 0232 285 65 06 fidandergisi@gmail.com  

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun